REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vakare prasideda pajėgiausių Europos futbolo klubų pirmenybių - UEFA Čempionų lygos - grupių varžybų etapas. Kovą dėl stipriausiojo Senojo žemyno klubo vardo tęsia 32 klubai.

REKLAMA
REKLAMA

Kelią dėl prestižinio trofėjaus - Čempionų lygos taurės - liepos mėnesį pradėjo 60 Senojo žemyno komandų. Po trijų kvalifikacinių etapų liko 16 stipriausiųjų, prie kurių prisijungė dar tiek pat futbolo grandų, iškart patekusių į grupių varžybas.

REKLAMA

Solidžios premijos

Rugpjūčio pabaigoje Monake buvo ištraukti burtai, suskirstę 32 komandas į 8 grupes po 4. Kovas grupėse ekipos, su kiekvienu varžovu po kartą susitikusios namie ir išvykoje, baigs gruodžio 10 d. Pirmąsias dvi vietas kiekviename pogrupyje užėmusios ekipos kovą tęs atkrintamosiose varžybose, prasidėsiančiose nuo aštuntfinalio etapo.

Klubams kiekviena pergalė ar lygiosios grupės varžybose leis ne tik iškovoti taškų, lemsiančių jų pozicijas. Sėkmingai pasibaigę mačai suteiks galimybę ir solidžiai papildyti biudžetą. Patekdama tarp 32 stipriausių komandų kiekviena ekipa jau uždirbo apie 3 mln. eurų. Dar maždaug 1 mln. eurų bus atseikėta už kiekvieną pergalę, apie 500 tūkst. - už lygiąsias.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu Čempionų lygos taurę iškovos vienos iš futbolo šalių - Anglijos, Italijos, Ispanijos ar Vokietijos - klubų, jis per šį sezoną uždirbs maždaug 30 mln. eurų sumą. Į ją įskaičiuotos premijos už pergales bei už televizijoms parduotas varžybų transliacijų teises. Už jas didieji klubai gauna kur kas solidesnius honorarus nei kiti.

Europą nustebino baltarusiai

Jau dabar didžiausia Čempionų lygos sezono staigmena galima pavadinti Borisovo BATE komandos pasirodymą. Baltarusijos klubas, pirmą kartą sensacingai patekęs tarp 32 pajėgiausių Europos klubų, nustebino visus futbolo specialistus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš tolesnės kovos kvalifikacinėse varžybose baltarusiai eliminavo islandų Reikjaviko „Valur“, belgų „Anderlecht“ ir bulgarų Sofijos „Levski“. Grupių varžybų pirmosiose rungtynėse BATE futbolininkų laukia labai rimtas išbandymas - Ispanijos čempionas karališkasis Madrido „Real“ klubas.

H grupėje baltarusiams taip pat teks kovoti su UEFA taurės laimėtoja Sankt Peterburgo „Zenit“ komanda bei po pertraukos į elitą sugrįžusia italų Turino „Juventus“ vienuolike.

„BATE - kukli komanda, tačiau ji nusipelnė pagarbos. Savo pasirodymu ji nustebino visą futbolo pasaulį. Jokiu būdu rungtynėse prieš juos negalime barstyti taškų, nes po to jie bus labai brangūs“, - apibūsimą varžovą atsiliepė „Real“ klubo sporto direktorius Predragas Mijatovičius.

REKLAMA

Pritrūko žingsnelio

Labai ne daug iki panašios staigmenos, kurią pateikė Baltarusijos futbolininkai, šį sezoną pritrūko ir Lietuvos čempionui FBK „Kaunui“. Pirmą kartą istorijoje kauniečiai prasibrovė iki trečiojo kvalifikacinio etapo, pakeliui išmetę Škotijos grandą Glazgo „Rangers“. Lemiamame etape lietuviai visgi turėjo pripažinti "Aalborg" ekipos iš Danijos pranašumą, kuri vietoj kauniečių ir žengė į grupių varžybas.

Lietuvių skriaudikai danai pateko į itin pajėgią E grupę, kurioje varžysis su nugalėtojo titulą ginsiančiu anglų „Manchester United“, ispanų „Villarreal“ bei škotų Glazgo „Celtic“.

Dabar spėlioti Čempionų lygos favoritus prilygtų loterijai. Nors daugelyje grupių daugiau ar mažiau aiškūs pagrindiniai pretendentai į pirmąsias dvi vietas, tolesnį jų pasirodymą gali nulemti labai daug veiksnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų