REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Wow!“ - tai jaustukas, kuris skamba dviejose naujojo „R.E.M.“ albumo dainose „Supernatural Superserious“ ir „Man-sized Earth“ bei blyksteli pasaulinio turo metu naudojamuose vaizdiniuose efektuose. Ir būtent šiuo trumpu žodeliu galima apibūdinti sekmadienio vakarą dvi valandas trukusį žymios grupės pasirodymą sostinės „Siemens arenoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje pirmą kartą koncertavusios roko legendos į sceną neskubėjo, todėl nemažai laiko buvo atiduota apšildančiai grupei. Šį kartą nei vienai grupei iš Lietuvos neteko pabūti vienoje scenoje su pasaulinio garso atlikėjais. Į koncertą Vilniuje specialiai atvyko niujorkiečiai „We Are Scientists“, tačiau jų grojama muzika nepažadino, o atvirkščiai - užmigdė vyresnio amžiaus publiką.

REKLAMA

Scenoje pasirodę R.E.M. iš pradžių nenoriai bendravo su publika, bet vėliau 48 metų grupės vokalistas Michaelas Stipeas pamalonino pirmoje eilėje besispaudžiančius ištikimiausius grupės gerbėjus, kurie galėjo ne tik iš arti išvysti ar paliesti R.E.M. lyderį, bet kartu su juo ir padainuoti.

 

Koncertui artėjant į pabaigą, atlikėjai trumpam pasišalino, o tuomet žiūrovai ekranuose išvydo nuorodą į tinklalapį www.tour.remhq.com, kuriame publikuojamos gerbėjų darytos nuotraukos ir vaizdo įrašai iš pasaulinio turo metu vykusių koncertų. Patalpinti savo fotoaparatu įamžintą akimirką gali ir vakarykščio Lietuvos sostinėje vykusio koncerto dalyviai. Norint tai padaryti, reikia vaizdinę medžiagą įdėti į tinklalapius „Flickr“ arba „Youtube“ (priklausomai nuo vaizdinės medžiagos formato) ir jai priskirti raktinį žodį „remlithuania“. Pirmadienio vakare gerbėjai įdėjo apie 30 nuotraukų iš Vilniaus koncerto ir nei vienos vaizdo medžiagos. O štai latviai, kur grupės koncertas vyko rugsėjo 12-ą, sukrovė net penkis videofailus. Braliukai...

REKLAMA
REKLAMA

Sugrįžę į sceną po naujosioms technologijoms skirtos pertraukos, REM‘ai atliko dar kelis kūrinius, tarp kurių buvo ir 1991 metų hitas „Loosing my religion“ bei energingoji „End of the world As We Know It“ . Su gerbėjais M. Stipeas atsisveikino sudainavęs populiariąją baladę „Man on the Moon“, kurią visa (net sėdinčioji) publika klausėsi atsistojusi.

Mane tas stoviniavimas, ypač eiliniuose Vilniaus operos spektakliuose, erzina, bet šį kartą parteris pasielgė nuoširdžiai ir teisingai – tokio koncerto Vilniuje seniai bebuvo.



Aidas Savickas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų