REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Pavelas Kujalis pareikalavo jį išbraukti iš darbo grupės, nagrinėjančius skundus dėl galimo rinkėjų papirkimo.

REKLAMA
REKLAMA

P.Kujalis šį pareiškimą padarė pirmadienį, kai VRK atmetė P.Kujalio vadovaujamos darbo grupės rengtas išvadas dėl „darbiečio“ Sauliaus Bucevičiaus 500 litų dovanos vienai Akmenės-Joniškio rinkimų apygardos bendruomenei.

REKLAMA

Darbo grupė buvo nusprendusi, kad į Seimą kandidatuojantis politikas pažeidė Seimo rinkimų įstatymą ir kad jo veiksmai turėjo rinkėjų papirkimo požymių.

Tačiau VRK nubalsavo, jog S.Bucevičius rinkėjų nepapirkinėjo. Pasak VRK nario Juliaus Jasaičio, bendruomenė dar gruodį kreipėsi į savo Seimo narį S.Bucevičių, prašydama padovanoti pinigų kėdėms įsigyti.

500 litų „darbietis“ šiai bendruomenei įteikė liepos mėnesį, per šios bendruomenės šventę. Pasak J.Jasaičio, tuo metu S.Bucevičius dar nebuvo kandidatas į Seimo narius.

REKLAMA
REKLAMA

„Dovana turi būti skirta rinkėjams, o ne bendruomenei“, - aiškino J.Jasaitis.

Tuo metu kiti rinkimų organizatoriai stebėjosi nežiną, ką tuomet laikyti politinės kampanijos dalyviais, kuriems taip pat galioja draudimas papirkti rinkėjus.

„Tai pasityčiojimas iš mūsų nuomonės. Nesirengiu dirbti darbo grupėje, kad kiekviena mūsų išvada būtų atmesta“, - po VRK sprendimo pareiškė P.Kujalis.

Tačiau VRK jo reikalavimo pirmadienį nesvarstė.

Į VRK narius P.Kujelį buvo delegavęs teisingumo ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų