REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus penktadienį atsakydamas į interneto skaitytojų klausimus neatskleidė, kaip jis įsivaizduoja „vaivorykštės“ koaliciją ir kokias konkrečias partijas norėtų joje matyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos politinė patirtis kaupiasi išryškėjusiose keliose demokratinėse partijose. Joms ir turėtų būti sudaryta galimybė įrodyti savo patirtį, dirbant kartu. O kaip jos sudarys tą koaliciją - ne man spręsti. Pagal dabartines nuotaikas, be koalicijos neapsieisime“, - sakė V.Adamkus interneto portalo „Delfi“ pirmadienį surengtoje vaizdo konferencijoje.

REKLAMA

Praėjusią savaitę radijo laidoje prezidentas pareiškė, jog dabartinėmis sąlygomis Lietuvai tinkamiausia būtų vadinamoji „vaivorykštės“ koalicija - sutarimas tarp skirtingų ideologijų politinių jėgų. Tačiau „Delfi“ konferencijoje jis nepanoro atskleisti, kokių konkrečių politinių jėgų „vaivorykštės“ koaliciją norėtų matyti.

„Tiesiogiai į bet kokios spalvos koaliciją nenurodau. Svarsčiau galimybes esamoje susidariusioje politinėje situacijoje, kurią atspindi apklausos. Turime partijų daugiau nei bet kokia kita sistema gali sutalpinti“, - sakė V.Adamkus, kuriam atsakant į skaitytojų klausimus talkino patarėjai Lauras Bielinis ir Rita Grumadaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę valstybės vadovas taip pat prasitarė, jog ieško galimo kandidato į savo įpėdinius ir kalbasi su pretendentais. Pirmadienį jis nenurodė, ar dėl to tariasi su kokiomis nors partijomis, ir kategoriškai pareiškė jokio kandidato nesiūlysiąs.

„Mano kategoriškas ir neatšaukiamas pareiškimas: jokio kandidato nesiūlysiu. Kaip kiekvienas Lietuvos pilietis, aš dairausi geriausio asmens šitai pozicijai. Kaip kiekvienas iš jūsų turiu eilę, mano vertinimu, talentingų, atsakingų Lietuvos piliečių, kurie galėtų ir rūpintis Lietuvos žmonių gerbūviu, svarstant vidaus ekonomikos, politikos klausimus ir tinkamai reprezentuojant Lietuvą pasaulio politikoje. Norėčiau, kad visi daugiau mažiau vadovautųsi tais principais, nes tokių teigiamų žmonių Lietuvoje yra - tik reikia juos surast. Įkyriai siūlomą prekę ne visuomet reikia rinktis“, - kalbėjo prezidentas.

Seimo rinkimai vyks spalio 12 dieną, o prezidento rinkimai turėtų įvykti kitų metų pavasarį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų