REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas pripažino, kad Klaipėdos miesto savivaldybė buvo teisi nepasirašiusi sutarties su labai didelę kainą už paslaugas užsiprašiusia regiono gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“, praneša „Respublika“

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apygardos administracinis teismas atmetė gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ skundą, kuriuo ji apskundė uostamiesčio savivaldybės sprendimą nepasirašyti su ja sutarties dėl dėl beglobių gyvūnų gaudymo ir karantinavimo bei utilizavimo.

REKLAMA

Šis teismo sprendimas savivaldybei leido toliau pratęsti dėl minėtos paslaugos pirkimo paskelbtą viešąjį konkursą. Teismas jį, paskyręs laikinąsias apsaugos priemones, sustabdė finišo tiesiojoje.

Į teismą „Nuaras“ kreipėsi sužinojęs apie rengiamą pakartotinį konkursą. Savivaldybės Viešųjų pirkimų tarnyba apie tai sužinojo pavėluotai - konkursas jau buvo paskelbtas.

Pakartotinis gyvūnų gaudymo, surinkimo iš gyventojų, laikymo, karantinavimo, eutanazijos ir utilizavimo Klaipėdos mieste paslaugos pirkimo atviras konkursas surengtas Viešųjų pirkimų komisijai leidus uostamiesčio savivaldybei nepasirašyti sutarties su „Nuaru“.

REKLAMA
REKLAMA

Jo sąlygas pasiėmė devyni dalyviai, tačiau pasiūlymus atnešė tik keturi - „Nuaras“, „Aumura“, Gyvūnų registravimo centras ir individuali įmonė „Mini Zoo“, kuriai priklauso šalia Klaipėdos esantis zoologijos sodas.

Visi jie sutiko su sąlygose išdėstytais reikalavimais turėti tinkamos kvalifikacijos darbuotojus, patalpas, transporto bei gyvūnų gaudymo priemones, sugauti ir paimti išgyventojų 3000 gyvūnų, 2400 jų laikyti, maitinti ir gydyti, 93 išgelbėti, 2550 užmigdyti, 402 surinkti ir utilizuoti.

Nors vokai jau atplėšti, dalyvių pasiūlytos kainos laikomos paslaptyje.  Žinoma tik tiek, kad jos gerokai mažesnės, nei pasiūlė prieš tai surengtą konkursą laimėjęs „Nuaras“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oficialiu pretekstu nepasirašyti sutarties su „Nuaru“ tapo jame aptikti pažeidimai, nors iš tiesų valdininkus išgąsdino sugautų beglobių gyvūnų karantinavimo kaina. Už gyvūno, sveriančio iki 5 kilogramų, sugavimą prašyta 40 litų, o jo vienos paros karantinavimas įvertintas net 80 litų.

Apskaičiuota, kad per metus miesto biudžetui visa tai gali apie 330 tūkstančių litų. Trejiems metams pasirašyta sutartis miestui būtų kainavusi beveik milijoną litų. Užpernai „Nuarui“ sumokėtas ketvirtis milijono litų.

Skelbti konkurso nugalėtoju ne „Nuarą“ nebuvo galima, nes jame paprasčiausiai niekas daugiau nedalyvavo, tad nebuvo jokio kito pasirinkimo.

Darius Čiužauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų