REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų prieš sezoną laukia dvikova su neeiliniais varžovais. Oklende (Kalifornija) spalio 21 dieną triskart Lietuvos krepšinio lygos čempionai sužais ikisezonines rungtynes su NBA klubu „Golden State Warriors“.

REKLAMA
REKLAMA

Į šias įsimintinas rungtynes palaikyti mūsų krepšininkų kviečiami vykti ir Amerikos lietuviai.

REKLAMA

Pažintinę kelionę į rungtynių vietą - San Francisko miestą organizuoja Čikagos lietuvių krepšinio lyga (ČLKL). Praėjusių metų spalį keliems šimtams krepšinio sirgalių JAV sostinėje Vašingtone ČLKL suteikė galimybę stebėti Kauno „Žalgirio“ ir NBA „Washington Wizards“ komandų rungtynes, po kurių visi į namus parsivežė nepakartojamų įspūdžių. Lietuvos sirgalių invaziją tikimasi pakartoti ir dar kartą, šįkart Oaklende.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionės gidas

Visi krepšinio gerbėjai, norintys stebėti Lietuvos komandos dvikovą su NBA klubu, į Oaklandą „Southwest“ kompanijos lėktuvu išvyks spalio 21 d. (antradienį, 8 val. ryte), o į Čikagą grįš kitos dienos vakarą (9.20 val.).

Be vakare vyksiančių „Lietuvos ryto“ ir „Golden State Warriors“ komandų rungtynių krepšinio gerbėjams bus suteikta galimybė aplankyti, pamatyti, o kartu ir įsiamžinti žymiausiose San Francisko vietose – Alkatrazo kalėjime (čia kalėjo žymiausias visų laikų lietuvių gangsteris Alvydas Karpis), Botanikos sode, pankų rajone, šalia „Auksinio“ tilto ir kitose miesto įsimintinose vietovėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visos kelionės paketo kaina – 460 dolerių. Į šią kainą yra įskaičiuota abipusis skrydis lėktuvu, 3 valandų turas autobusu po žymiąsias San Francisko vietoves, apsilankymas „Alkatraz“ kalėjime, bilietas į krepšinio rungtynes bei nakvynė šalia rungtynių arenos esančiame viešbutyje.

Visus norinčius vykti stebėti „Lietuvos ryto“ ir „Golden State Warriors“ komandų rungtynes kviečiame kuo skubiau registruotis Tel:. 773 – 616 – 9701 arba rašyti E-mail: [email protected]. Kaip žinoma, bene su kiekviena diena kylant lėktuvo bilietų kainoms, gali padidėti ir bendra kelionės kaina, todėl nevertėtų delsti užsiregistruoti į šią įsimintiną kelionę.

REKLAMA

Istorinė proga

Progą rungtis su NBA ekipa vilniečiams pasiūlė Eurolyga. „Lietuvos ryto“ vadovai netruko apsispręsti dėl kelionės į kitą Atlanto vandenyno pusę. „Tai – istorinė proga ir ja reikia pasinaudoti, nes antros tokios galimybės gali tekti laukti labai ilgai, – sakė Vilniaus klubo direktorius Martynas Purlys. – Taip pat džiugu, kad Eurolyga vertina mūsų komandą, nes rungtynės su NBA klubais siūlomos ne kiekvienai ekipai“.

Kartu su komanda iš Lietuvos į JAV ruošiasi atvykti ir du Pekino Olimpiados dalyviai, ketvirtosios vietos laimėtojai – Marijonas Petravičius ir Mindaugas Lukauskis.

REKLAMA

Pasižymi uraganiniu greičiu

„Warriors“ – vienas geriausiai žinomų lietuviams NBA klubų, nes jam yra atstovavę du mūsų šalies krepšininkai. 1989-1994 m. „Warriors“ gretose žaidė Šarūnas Marčiulionis, o 2006-2007 m. sezono pabaigoje – Šarūnas Jasikevičius. Pastaruosius dvejus metus legendinio trenerio Dono Nelsono vadovaujami „kariai“ kėlė sumaištį tarp NBA komandų. 2007 metais „Warriors“ paskutinę akimirką įšoko į atkrintamąsias varžybas ir ten sukūrė didžiulę staigmeną, kai įveikė reguliariojo sezono nugalėtojus „Dallas Mavericks“ krepšininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį sezoną „Warriors“ klubas iškovojo 48 pergales, patyrė 34 pralaimėjimus, bet, nepaisant geresnių rezultatų negu prieš metus, liko devintas Vakarų konferencijoje. Uragano greičiu mėgstančioje pulti komandoje pirmieji vaidmenys priklauso dukart NBA Visų žvaigždžių rungtynėse dalyvavusiam Baronui Davisui, į skandalus nuolat įsipainiojančiam Stephenui Jacksonui, kylančiai žvaigždei Monta Ellisui bei Latvijos rinktinės lyderiui Andriui Biedriniui.

Pernai viešėjo „Žalgiris“

Prieš metus su „Warriors“ kontrolinėse rungtynėse jėgas išbandė ir Kauno „Žalgiris“. NBA klubas tuomet iškovojo pergalę 107:88. Per viešnagę JAV praėjusių metų spalio mėnesį žalgiriečiai iš viso sužaidė tris mačus. Kitus du taip pat pralaimėjo – 99:105 - „Toronto Raptors“ ir 95:116 - „Washington Wizards“ komandai. Galbūt „Lietuvos rytui“ šįkart pavyks „įkasti“ NBA klubui?

REKLAMA

Pasižymėjo žiūrovų gausa

Gali būti, kad Eurolygos simpatijas „Lietuvos rytas“ nusipelnė dėl ištikimų sirgalių gausybės. Labiausiai lankomų Eurolygos komandų sąraše Vilniaus klubas užėmė trečiąją vietą – vidutiniškai po 10 296 žiūrovus per rungtynes „Siemens“ arenoje.

Daugiausia sirgalių praėjusį sezoną rinkosi į Tel Avivo „Maccabi“ varžybas (po 11 tūkst.). Vilniečius nežymiai pralenkė Atėnų „Panathinaikos“ klubas (10 357). Kauno „Žalgiris“ (4 953) pagal žiūrovų lankomumą užėmė dvyliktą vietą tarp 24 Eurolygos ekipų. Mažiausiai sirgalių Eurolygoje sutraukdavo Milano „Armani Jeans“ (2364).

REKLAMA

Su NBA klubais rungtyniaus ir CSKA bei „Barselona“

Nacionalinė Krepšinio Asociacija (NBA) ir Eurolyga paskelbė, kad su NBA komandomis spalio 10-21 dienomis rungtyniaus trys Europos komandos, kurios sužais penkias rungtynes. Teisė žaisti su NBA komandomis suteikta Eurolygos čempionams Maskvos CSKA (Rusija), FC „Barselona“ (Ispanija) ir „Lietuvos Ryto“ (Lietuva) klubams. Šios komandos susitiks su „Los Angeles Lakers“, „Orlando Magic“, „Toronto Raptor“, „Los Angeles Clippers“ ir „Golden State Warriors“ klubais.

Spalio 10-ąją Orlande šešiskart Eurolygos čempionas Maskvos CSKA rungtyniaus prieš „Orlando Magic“. Spalio 14 d. CSKA antras rungtynes žais Toronte su vietos „Raptors“. FC „Barselona“ žais taip pat dvi rungtynes – su „Los Angeles Lakers“ (spalio 18 d.) ir „Los Angeles Clippers“ (spalio 19 d.).

“Šie susitikimai tęsia mūsų bendradarbiavimą su Europos krepšiniu, kadangi mes dirbame išvien ir stengiamės veikti krepšinio globalizavimo pagrindu,” - pasakė NBA komisaras Davidas Sternas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų