REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 13 d. Vilniaus mažajame teatre savo pirmuoju spektakliu debiutuoja Rimo Tumino mokinys, jaunas režisierius Vilius Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklyje „Viskas gerai“ pagal skandalingą čekų absurdisto Martino Čičvako pjesę „Frankie is OK, Peggy is Fine and the House is Cool“ pagrindinį vaidmenį sukūrė ir M-1 radijo laidų vedėjas, kultinių radijo personažų pensininko Vydo, mados karaliaus Žužu, suvalkiečio Ramūno autorius, aktorius Aistis Mickevičius. Aktorius teigia, kad mielu noru ėmėsi naujojo vaidmens, nepaisant to, kad jo vaidinamas Frenkis – su prostitučių „motinėle“ meilę plėšiantis narkotikų prekeivis, kurio pasaulyje viskas yra tik „faina“ ir „fantastiška“.

REKLAMA

„Kurdami šį spektaklį – komiksą daug improvizavome, kol radome teisingą pjesės sprendimą. Ir nors žiūrovas iš juoko gali ir kelnes „prileisti“, bet finale vistiek išeina susimąstęs, nes tame gaivališkame juoke yra paslėpto liūdesio“ – savo naująjį vaidmenį komentuoja aktorius. Nekart įrodęs turintis neabejotiną komiko talentą A.Mickevičius visgi sakosi ne iš karto radęs vaidmens „grūdą“, tačiau džiaugiasi, kad pagaliau rado režisierių, kuriam pasirodė įdomūs jo charakterinio aktoriaus duomenys, o jų dėka šiame spektaklyje pavyko sukurti tikrai įtaigų tipą.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklyje „Viskas gerai“ A.Mickevičius vaidins kartu su Mažojo teatro aktoriais Ilona Kvietkute, Ineta Stasiulyje, Gintare Latvėnaite, Josif Baliukevič, Tomu Kliuku ir „keistuoliu“ Eimučiu Bareikiu.

Pirminę spektaklio versiją vasaros pradžioje kūrėjai jau parodė publikai debiutų festivalyje „Tylos!“. Spektaklis susilaukė gerų kritikų ir publikos atsiliepimų ir buvo įtrauktas į Mažojo teatro repertuarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų