REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio dramos teatro darbuotojai jau gali lengviau atsikvėpti – šių metų didieji remonto darbai teatre pagaliau baigti.

REKLAMA
REKLAMA

Teatro generalinis direktorius Adolfas Večerskis spaudos konferencijoje sakė, kad jaučiasi labai laimingas, nes nereikia teatre kabinėti užrašų „Neikite į sceną ir grimerines – ten pavojinga!“

REKLAMA

A. Večerskis džiaugėsi, kad renovacijos darbus pavyko baigti laiku: „Visus planuotus darbus pavyko puikiai atlikti ir net trimis valandomis anksčiau nei planavom. Nors teatrą renovavusi austrų įmonė prognozavo, kad teks užsidaryti trejems metams, viską suderinus, teatro uždaryti neprireikė.“

Vadovo teigimu, po renovacijos Nacionalinį dramos teatrą galima laikyti vienu moderniausių teatrų šalyje, nes atnaujinus scenos dekoracijų pakėlimo mechanizmus, scenos apšvietimo įrenginius ir kitą techninį inventorių, sukurtos puikios sąlygos kokybiškam spektaklių scenografijos ir apšvietimo kūrimui.

REKLAMA
REKLAMA

69-ąjį savo sezoną pradedantis Nacionalinis dramos teatras pasiūlys žiūrovams nemažai premjerų: Sigito Račkio režisuojamą pjesę „Našlės“, režisierės Ramunės Kudzmanaitės spektaklį „Saulėtos dienos“ ir Adolfo Večerskio režisuojamo miuziklo „Žmogus iš Lamančos“ pristatymą. Režisierius prasitarė, kad vaidinti ir dainuoti miuzikle buvo kviečiami tokie žymūs atlikėjai kaip Česlovas Gabalis, Inga Valinskienė ir Inga Jankauskaitė.

Be naujųjų teatro spektaklių žiūrovams jau 100-ąjį kartą bus parodyta komedija „Meilė pagal grafiką“, o taip pat nemažai spektaklių, pastatytų pagal klasikinius pasaulio ir lietuvių literatūros kūrinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinis dramos teatras ir toliau palaiko ryšius su užsienio režisieriais: į Lietuva dar kartą atvyksta amerikiečių režisierė Yana Ross, kuri statys Henriko Ibseno „Statytoją Solnesą“, ir kroatų režisierius Ivicas Buljanas, kuris imsis į lietuvių kalbą dar neišverstos Jeano Geneto pjesės „Širmos“.

Indrė Vainalavičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų