REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno savivaldybė išpirks „Romuvos“ kino teatrą iš verslininko, tačiau dar nenusprendė, ką su juo darys toliau.

REKLAMA
REKLAMA

Prieškariu statytą kino teatrą „Romuva“ savivaldybė prarado prieš 6 metus. Tada buvo įkurta bendrovė „Kino teatras „Romuva“, kurios 80 proc. akcijų turėjo savivaldybė, o kitos priklausė verslininkui, kurio bendrovė kino teatrą buvo išsinuomojusi iki 2012 metų.

REKLAMA

Dabar kino jis čia nerodo, nes tai esą nuostolinga. Paaiškėjus, kad sutartis miestui nenaudinga, savivaldybė už beveik 1,5 mln. litų nupirks verslininko akcijas ir nutrauks sutartį, praneša „Panorama“.

Apie „Romuvos“ likimą kalbama jau nuo vasario mėnesio, tačiau kaip tada, taip ir dabar Kauno valdininkai negali pasakyti, ką tiksliai, tapę šeimininkais, jame darys. Esą čia bus rodomas nekomercinis kinas ir veiks daugiakultūrinis centras, tačiau kas teatrą prižiūrės ir bus jo operatorius – nežinia.

REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau, jokių sprendimų dar nėra“, – teigia Kauno savivaldybės Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius.

Kultūrą kuruojantis mero pavaduotojas teigia, kad norinčiųjų „Romuvoje“ rodyti nekomercinį kiną yra daugybė.  

„Ateitų idėjiniai žmonės. Jie rinko parašus, teikė peticijas. Tau jauni žmonės ir jie tiesiog dega noru padaryti kitokį, nekomercinį kiną“, - aiškino Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius, tačiau ir jis negalėjo pasakyti, kada kino teatre bus surengtas pirmasis seansas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susigrąžinti „Romuvą“ miesto politikai nusprendė dar kovo viduryje. Meras sako, esą kol neišpirktos akcijos ir nenutraukta sutartis, nėra ko įvykiams užbėgti už akių. Gal teatru rūpinsis viešoji įstaiga, gal lėšų bus ieškoma Europos Sąjungos fonduose - esą viskas dar spręsis.  

„Stengsimės, kad pastatas nestovės tuščias. Garantuoti čia už viską, kad čia nesnigs, nelis ar panašia,i tikrai negaliu. Bet mes dėsim visas pastangas, kaip ir dabar, kad išsaugotume vienintelį Laisvės alėjoje kino teatras“, - sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Meras žada, kad savivaldybė skirs lėšų „Romuvos“ pastatui, kuris šįmet paskelbtas kultūros vertybe, prižiūrėti. Anot dabartinio pastato šeimininko, nedelsiant reikia tvarkyti stogą ir šildymo sistemą. Tai, jo skaičiavimu, kainuotų iki 1 mln. litų.

Jūratė Anilionytė

„Panorama“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų