REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno savivaldybė nusprendė už 1 litą parduoti Arvydui Saboniui savo valdomą bendrovės A.Sabonio „Žalgirio“ krepšinio centro 34 proc. Akcijų paketą, kurį sudarė 5875 paprastos vardinės 100 litų nominalo akcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Taip nuspręsta vakar vykusiame miesto savivaldybės tarybos posėdyje, susilaikius tik dviem tarybos nariams. Motyvuota tuo, kad A.Sabonis šias akcijas galės pasiūlyti naujiems investuotojams.

REKLAMA

Savivaldybei liko tik 1 proc. akcijų, kurios bus toliau valdomos per savivaldybės įsteigtą viešąją įstaigą „Krepšinio perspektyvos“.

Tokiam sprendimui prieštaravęs Kauno vicemeras Steponas Vaičikauskas aiškino, kad, savivaldybei pasitraukus, krepšinio klubui bus sunkiau rasti rėmėjų. Tačiau kiti politikai tvirtino, kad miestas neatsisako finansiškai remti „Žalgirio“ krepšinio komandą.

Praėjusį sezoną „Žalgiriui“ skirta 6,3 mln. litų. Visi pinigai komandos dar nepasiekė, tačiau Kauno valdžia patikino, kad pinigų liko laukti tik kelias savaites.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar miesto taryba pritarė projektui, kad „Žalgiris“ iš Kauno miesto biudžeto bus finansiškai remiamas ir 2009-2011 m.

Anot rėmimui iš miesto biudžeto oponavusio politiko, liberalo Eriko Tamašausko, toks privataus klubo rėmimas primena sovietmetį, kai vienintelis pinigų šaltinis buvo valdžia. E.Tamašauskas siūlė apklausti visus kauniečius, ar jie sutinka išlaikyti krepšinio komandą iš savo mokesčių.

Tačiau dauguma politikų teigė, kad Kauno „Žalgiris“ yra savotiška laikinosios sostinės vizitinė kortelė, kaunietiškas prekės ženklas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip aiškino „Žalgirio“ gerbėjas Justas Einas, visų gerbėjų vardu vakar kreipęsis į miesto politikus. „Kauno „Žalgiris“ yra nematerialus miesto turtas. Neleisime, kad klubas būtų sužlugdytas. Garsesnio kaunietiškos prekės ženklo neturime“, - sakė J.Einas.



Komentaras

Kauno meras Andrius Kupčinskas:

Rėmėme komandą ir remsime. Manau, kad „Žalgirio“ sirgaliai taip pat galėtų turėti A.Sabonio „Žalgirio“ krepšinio centro akcijų. Kituose užsienio klubuose gerbėjai turi didžiulę įtaką. Iš esmės visi kalbame apie tuos pačius dalykus.

Olava Strikulienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų