REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės gynimo taryboje (VGT) nacionalinio saugumo klausimus ketvirtadienį svarstę politikai ir saugumo atstovai išsiskirstė nekomentuodami priimtų sprendimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien Valstybės gynimo taryba apsvarstė Lietuvos nacionalinio saugumo situaciją tarptautinių įvykių fone ir sutarė dėl būtinų priemonių stiprinant Lietuvos nacionalinį saugumą“, - po posėdžio žurnalistams sakė prezidento Valdo Adamkaus patarėjas Mindaugas Ladiga.

REKLAMA

Į klausimus, kokios tai esančios priemonės, jis neatsakinėjo.

„Mes sutarėme, kad jas (priemones - BNS) komentuoja tik prezidento patarėjas“, - teigė užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas.

Posėdyje be prezidento ir jo patarėjų tradiciškai dalyvavo Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, premjeras Gediminas Kirkilas, kariuomenės vadas Valdas Tutkus. Į jį taip pat atvyko Seimo pirmininkas Česlovas Jušėnas, Valstybės saugumo departamento vadovas Povilas Malakauskas, užsienio reikalų ministras P.Vaitiekūnas, Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas.

REKLAMA
REKLAMA

VGT sudaro prezidentas - vyriausiasis valstybės ginkluotųjų pajėgų vadas, Seimo pirmininkas, ministras pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas. Valstybės vadovo sprendimu į posėdžius taip pat gali būti kviečiami ministrai, valstybės institucijų vadovai, jų atstovai ar kiti asmenys.

Plačiau apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų