REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį į Vilnių atkeliavo lėlių paroda, kurioje eksponuojami Lietuvos ir Latvijos meno bei visuomenės veikėjų ir visame pasaulyje garsių lėlininkų bendri darbai.

REKLAMA
REKLAMA

„Dirbti su šiuo projektu buvo labai įdomu. Mums pasisekė pakviesti visame pasaulyje žinomų 18 menininkų lėlių kūrėjų. Visi projekto dalyviai bandė palikti dalelę savęs šiuose kūriniuose“,- per parodos atidarymą kalbėjo šios idėjos autorė ir projekto koordinatorė, „Kultūros ir meno centro direktorė“  Viktorija Voronova.

REKLAMA

Į parodos pristatymą sostinėje atvyko prieš artėjančius rinkimus viešumo nevengianti politikė Kazimiera Prunskienė, aktoriai Nijolė Narmontaitė, Marius Jampolskis, Leonidas Pobedonoscevas, Donatas Banionis, Eglė Jackaitė, dainininkė Alina Orlova bei kiti meno pasaulio veikėjai.

Kiekvienas jų trumpai papasakojo apie bendrą darbą su žymiaisiais pasaulio lėlininkais, indėlį į projektą, čia pat pakrikštijo savąsias lėles suteikiant joms vardus.

REKLAMA
REKLAMA

Aktorius D. Banionis žmonos atminimui lėlei skyrė Onutės vardą. E. Jackaitė savo didžiaakę mažylę pavadino Deboryte.

Klaipėdietė E. Jackaitė - bene vienintelė labiausiai prisidėjusi prie lėlės kūrimo proceso iš visų projekte dalyvavusių garsenybių. Moteris kiek nusiminė, kad prieš parodos atidarymą jos kūrinys atsidūrė ant grindų dėl neatsargaus lankytojo mosto. „Linkiu, kad gyvenime būtų kuo mažiau liūdesio, ir nors lėlytė atrodo gana liūdna, bet jos akyse yra labai daug meilės“, - susirinkusiems sakė aktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N. Narmontaitės kūrinys gavo Džiugenos vardą. Silvija – taip reikėtų kreiptis į Alinos Orlovos lėlę.

„Išvertus iš lotynų kalbos, „silva“ reiškia mišką, o miškas yra gražu“, – trumpai vardo reikšmę apibūdino A. Orlova, kuri lėlei paaukojo jai labai brangų, tėvo sukurtą medalioną, simbolizuojantį žuvį.

Tuo tarpu M. Jamploskio „mažasis princas“ yra stebėtinai panašus į jį patį, ne tik šukuosena, bet ir veido bruožais.

Šiame projekte taip pat dalyvavo politikai Artūras ir Agnė Zuokai, balerina Eglė Špokaitė, rašytojas ir režisierius Vytautas L. Landsbergis, Regimantas Adomaitis, choreografas Jurijus Smoryginas, politologas ir publicistas Leonidas Donskis ir modeliuotojas Juozas Statkevičius.

Rugsėjo 17 dieną, trečiadienį, sostinės Rotušės aikštėje įvyks aukcionas, kurio metu gautos lėšos bus skirtos vaikams sergantiems vėžiu.

Aidas Savickas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų