REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelis mėnesius trukusi nežinia dėl Eurelijaus Žukausko ateities baigėsi. Ateinantį sezoną krepšininkas ir toliau vilkės Kauno „Žalgirio“ komandos marškinėlius.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį sezoną į Kauną sugrįžęs 35 m. 216 cm ūgio vidurio puolėjas su Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionais pasirašė vienų metų sutartį ir vakar jau dalyvavo komandos treniruotėje.

REKLAMA

Pasibaigus sezonui iš Turkijos ir Rusijos komandų pasiūlymų sulaukęs E.Žukauskas visą vasarą vedė derybas su „Žalgiriu“, tačiau nuo tada, kai komanda įsigijo centrą iš Serbijos Ratko Vardą, buvo stipriai suabejojęs savo galimybėmis likti Kaune.

„Nebenorėjau niekur važiuoti. Tikslas buvo likti Lietuvoje, šalia šeimos, - sakė krepšininkas. - Kai „Žalgiris“ nusipirko R.Vardą, derybos kuriam laikui buvo nutrūkusios, bet galiausiai viskas susiklostė sėkmingai. Maloniai nuteikė ir pokalbis su treneriu. Jis tvirtino, kad nori mane matyti komandoje".

REKLAMA
REKLAMA

Veteranas Kauno ekipoje bus jau trečiasis vidurio puolėjas. Po metų pertraukos į „Žalgirį“ iš Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sugrįžo Lorenas Woodsas, neseniai komandą papildė ir kitas aukštaūgis R.Varda.

Pasak E.Žukausko, vyriausiasis LKL čempionų treneris Rimantas Grigas nieko daug jam pačiam nežadėjo, bet kalbėjo, kad stengsis laiką aikštelėje padalyti visiems aukštaūgiams: „Galbūt vieną kartą žaisiu daugiau, kitą - mažiau. Daug priklausys nuo mano žaidimo ir trenerio pasirinkimo“.

Penktąjį sezoną „Žalgiryje“ pradėsiantis veteranas neabejojo, kad jėgų artėjančio sezono kovoms netrūks. „Dar turiu ne tik parako, bet ir benzino“, - juokėsi krepšininkas, vasarą sportinę formą palaikyti bandęs žaisdamas lauko tenisą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Po krepšiu dar reikėjo vieno žaidėjo, todėl pasikvietėme Eurelijų, - sakė žalgiriečių vairininkas R.Grigas. – Jis yra patyręs žaidėjas ir reikiamu momentu galės pakeisti komandos draugą. L.Woodsą taip pat mėginsime išnaudoti įvairiapusiškai. Jis yra labai mobilus žaidėjas ir puikiai rungtyniauja sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje“.

Pasirašęs ant sutarties su „Žalgiriu“ E.Žukauskas tapo vienuoliktuoju krepšininku komandoje. Pasak R.Grigo, Kauno klubas toliau ieško dar vieno žaidėjo, sustiprinsiančio gynėjų grandį: „Neskubame. Norime surasti optimalų variantą, nes pinigais nesišvaistome. Naujokas bus gynėjas, bet konkreti pozicija dar neaiški“.

REKLAMA

Šeštadienį žalgiriečiai dar be E.Žukausko, kuris su fizinio rengimo treneriu dirbs Kaune, išskrenda į Italiją. Ten Lietuvos čempionai žais kontrolines rungtynes su Teramo „Basket“ krepšininkais, o rugsėjo 19-20 d. išbandys jėgas keturių komandų draugiškame turnyre.

Iš Italijos „Žalgirio“ krepšininkais keliaus tiesiai į Maskvą. Rusijos sostinėje rugsėjo 22-24 d. jų laukia Aleksandro Gomelskio taurės varžybos. Jose, be kauniečių, dalyvaus Atėnų „Panathinaikos“ su Šarūnu Jasikevičiumi, Maskvos CSKA su Ramūnu Šiškausku ir Tel Avivo „Maccabi“ klubai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų