REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų dienraštis „The Telegraph“ išrinko 10 geriausių pasaulio paplūdimių.

1. „Pink Sands“ paplūdimys Bahamuose. Šio paplūdimio pergalę nulėmė ne tik saulei besileidžiant ypač gražiai atrodantis rausvas smėlis, bet ir galimybė būti jame visiškai vienam. Kiti paplūdimio privalumai - nors ir sūrokas, bet itin švarus vanduo, nuolaidus krantas, galimybė saugiai nardyti.

REKLAMA
REKLAMA


2. „Anse Victorin“ paplūdimio Seišelių salose (Indijos vandenynas, prie Madagaskaro) smėlis toks baltas, minkštas ir švelnus, kad vaikštant net girgžda. Jūra tviska įvairiais žydros ir žalsvai melsvos spalvų atspalviais. Šalia esantis miškas - pilnas tropinių paukščių, įskaitant ir itin retą juodųjų musinukių rūšį.

REKLAMA



Musinukė

3. „Pampelonne“ paplūdimys Prancūzijos San Tropezo kurorte nuo tų laikų, kai čia kartu su Velso princu deginosi rašytoja Colette, pasikeitė nedaug. „Du tūkstančiai prabangių mašinų važiuoja link uosto, o čia jachtose liejasi kokteiliai ir šampanas...“, - viename iš savo romanų 1932 metais rašė Colette. Šiandien San Tropezo uoste inkarą išmeta Bilo Gateso jachta, o vakarieniauti mėgsta tokios garsenybės kaip P. Diddy ar Beyonce.

REKLAMA
REKLAMA





4. „Noordhoek“ paplūdimys Pietų Afrikos sostinėje Keiptaune maudynėms netinka, nes Atlanto vandenyno bangos čia milžiniškos ir labai šaltos, tačiau turistus traukia smulkus baltas smėlis ir galimybė jodinėti arkliais.


5. „Wineglass“ įlankos paplūdimys Australijos saloje Tasmanijoje pasiekiamas tik dviem būdais - laivu arba kojomis, nes priklauso nacionalinio parko teritorijai. Kelionė į paplūdimį trunka 1,5 valandos, tačiau patekti į jį verta dėl nuostabaus skaistaus smėlio, šilto vandens ir šalia miškuose esančios gyvūnijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


6. Turbūt kiekvienas patyręs jachtininkas, paklaustas, kur Karibų jūroje verta nuleisti inkarą, nurodys Prickly Pear salą. Smėlis „Vixen Point“ paplūdimyje - šviesus, vėją užstoja šalia esantis miškas, o pamažu gilėjantis krantas suteikia galimybę mėgautis maudynėmis.



7. Tanzanijai (Afrika) priklausanti Mnemba Indijos vandenyne - turbūt pati romantiškiausia sala iš visų aplink esančių. Sala itin maža, ją galima apeiti per pusę valandos, tačiau turi viską - koralus iš vienos pusės, vandenyno bangas iš kitos bei kreminės spalvos smėlį. Vieninteliai salos gyventojai - nedidelio viešbučio darbuotojai bei apie 20 svečių. Pajūryje kiaušinius mėgsta dėti vėžliai.

REKLAMA


8. Galapagų salose esančios Gardner įlankos paplūdimys vilioja nacionalinio parko gyvūnijos gausa bei nardymo malonumais.


9. Brazilijos Fernando de Noronha sala tinka idealiems pasivaikščiojimams, nes vandenyje gyvena apie 14 rūšių ryklių bei būriai delfinų. Saloje vykdoma griežta aplinkos apsaugos politika - kiekvieną dieną čia įleidžiami ne daugiau kaip keli šimtai poilsiautojų.


10. Emerald įlankos paplūdimys Malaizijos Pangkor Laut saloje yra privatus, todėl niekada nebūna perpildytas turistų.

News Bridgepix nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų