REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankstyvą antradienio rytą sostinės miegamųjų rajonų gyventojus pažadino virš namų skraidančio sraigtasparnio gausmas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip policija ieškojo vogtų mašinų ir stebėjo automobilių kamščius, - praneša dienraštis "Vakaro žinios".

REKLAMA

Kurtinantis rytas


Vakar "Vakaro žinias" užplūdo pasipiktinusių skaitytojų skambučiai. "Saldžiai miegojau, kai išgirdau kurtinantį garsą. Pasižiūrėjęs pro langą išvydau žemai skraidantį sraigtasparnį. Aš ir vaikai buvome priversti keltis 6 val., nors kasdien tai darome pusantros valandos vėliau", - skundėsi Pilaitės gyventojas Povilas.

Vyro įsitikinimu, seniūnija galėtų įspėti apie tai arba pasirūpinti, kad skrydžiai būtų atidėti iki 9 val., kai pabunda dar nelankantys mokyklų maži vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad tai buvo speciali policijos operacija. Tačiau kodėl tai buvo daroma drumsčiant žmonių ramybę?

"Apie tai informavome bendrąjį pagalbos centrą. Ten skambinantiesiems turėjo paaiškinti, kas vyksta. Beje, panašias operacijas vykdome ne pirmą kartą: skraidėme pernai ir šią vasarą", - aiškino Vilniaus policijos Viešosios tvarkos tarnybos skyriaus viršininkas Vytautas Grašys.

Pasak jo, anksti rytą nutarta skristi norint nustatyti, nuo kurios valandos ir kur susikaupia daugiausia automobilių. "Be to, ieškojome dažniausiai vagių miškuose slepiamų mašinų. Tokių dabar yra apie 700. Aptikome ir vakar kelis, tačiau ar jie vogti, paaiškės patikrinus tam tikrus duomenis", - aiškino V.Grašys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pinigai perpus

Viena skrydžio valanda sraigtasparniu, nuomojamu iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos, kainuoja apie 700 litų, todėl nutarta kartu pasiimti ir sostinės savivaldybės atstovų, sutikusių apmokėti pusę kainos. Jie taip pat domėjosi kamščių problema ir, anot V.Grašio, dar kartą įsitikino, jog sostinei reikalingas aplinkkelis.

"Nuo 6 val. pagrindiniai transporto srautai kaupiasi Geležinio Vilko ir Ukmergės g., Savanorių pr. Daugumą sudaro tranzitu per Vilnių vykstantys vilkikai. Šiuos nukreipus aplinkkeliu, kamščių gerokai sumažėtų. Norėdami tai pamatyti iš oro nutarėme pakilti anksti", - ankstyvą skrydį teisino Eismo priežiūros tarnybos Kelių patrulių rinktinės vadovas Marius Putrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų