REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelio pasiuntinys Jungtinėse Tautose Sallai‘us Meridoras antradienį paragino Rusiją, kad ši nebepardavinėtų ginkluotės Sirijai bei Iranui, rašo „Washington Post“. Tiesa, rusai taip pat reiškia nepasitenkinimą, kad Izraelis vykdo karinį bendradarbiavimą su Gruzija.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelis glaudžiai bendradarbiauja su Gruzija, kuriai vien praėjusiais metais pardavė ginkluotės už 300 mln. dolerių. Izraelis pardavė Gruzijai nepilotuojamų žvalgybinių lėktuvų, raketų bei įrangos karinei aviacijai modernizuoti. Verta pastebėti, kad Gruzijos gynybos ministras Davitas Kezerašvilis yra buvęs Izraelio pilietis.

REKLAMA

Pranešama, kad šiuo metu Izraelis svarsto prašymus parduoti Gruzijai naujos ginkluotės. Teigiama, kad parduodama ginkluotė bus naudojama tik gynybos tikslams, o be to, Izraelis pareiškė jau atmetęs Gruzijos prašymą parduoti tankų.

Tuo tarpu Rusija teigia, kad, Izraeliui tęsiant karinį bendradarbiavimą su Gruzija, ji ir toliau nenutrauks prekybos ginklais su Iranu bei Sirija. Izraelis teigia, kad tokie Rusijos veiksmai kelia pavojų taikai bei stabilumui regione.

S. Meridoras kalbėjo apie žemo aukščio žemė-oras raketų sistemas S-125, kurios yra sukurtos tam, kad numuštų lėktuvus, malūnsparnius ir sparnuotąsias raketas. Manoma, kad Rusija pardavė šias raketų sistemas tiek Iranui, tiek Sirijai. Skelbiama, kad Sirija šiuo metu Rusijai už patiektą ginkluotę yra skolinga mažiausiai 3 mlrd. dolerių. Sovietiniais laikais Sirija buvo įsiskolinusi net 10 mlrd. dolerių, tačiau Maskva šią skolą pamiršo mainais į Damasko pažadą nupirkti iš Rusijos ginkluotės, kurios vertė sieks bent 2 mlrd. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų