REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime vykusioje konferencijoje „Vaiko gerovės politikos Lietuvoje įgyvendinimo aktualijos“ buvo konstatuota, kad vaikų padėtis Lietuvoje nėra gera.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS teigė Seimo Šeimos, vaiko reikalų komisijos pirmininkė Rima Baškienė, Šiaulių universiteto Socialinių mokslų fakultetas 2007 metais atliko mokinių apklausą, kurios rezultatai parodė, jog 43 proc. mokinių jaučiasi nelaimingi.

REKLAMA

Seime trečiadienį surengtos spaudos konferencijos metu R.Baškienė, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė Vincė Vaidevutė Margevičienė ir Nevyriausybinių organizacijų (NVO) vaikams konfederacijos prezidentė Giedrė Kvieskienė pažymėjo, kad vaikai Lietuvoje jaučiasi vieniši, o tėvai pamiršo savo pareigą vaikams.

Anot kalbėjusiųjų, Lietuva yra priešpaskutinėje vietoje ES pagal skurstančių vaikų skaičių ir pirma - pagal vaikų namų skaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijos metu buvo pristatyta antradienį vykusi konferencija „Vaiko gerovės politikos Lietuvoje įgyvendinimo aktualijos“, kurios metu buvo aptarta, kaip įgyvendinamos Jungtinių Tautų vaiko teisių komiteto rekomendacijos.

V.V.Margevičienė citavo Jungtinių Tautų vaiko teisių komiteto narį Dainių Pūrą, kuris akcentavo, kad „savęs ir kitų niekinimas vaikų tarpe įgavo epidemijos mąstą“.

Parlamentarių teigimu, dalis JT vaiko teisių komiteto rekomendacijų yra įgyvendinta, tačiau konferencijos dalyviai akcentavo, kad reikalinga iš principo pakeisti paslaugų teikimą decentralizuojant vaiko globos lėšas ir skatinant alternatyvias socialines paslaugas.

Seimo narės pažymėjo, jog konferencijoje buvo akcentuojama, kad sprendžiant socialines problemas kartu reikia vykdyti jaunimo švietėjišką, dorovines vertybes puoselėjančią veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų