REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors ir apkaltino Rusiją pradėjus iš anksto suplanuotą operaciją prieš Gruziją, JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas Ericas Edelmanas pareiškė, kad Gruzijos sprendimas panaudoti jėgą Pietų Osetijoje buvo neprotingas žingsnis, rašo „Civil.ge“.

REKLAMA
REKLAMA

„Gruzijos valdžios sprendimas panaudoti jėgą konflikto zonoje buvo neprotingas. Nors dar daug kas yra neaišku, atrodo, kad Gruzija bandė įgyvendinti ribotą karinę operaciją, kurios politinis tikslas buvo siekis atkurti Gruzijos suverenitetą Pietų Osetijoje ir nutraukti Pietų Osetijos separatistų vykdomus gruzinų civilių apšaudymus“ – kalbėjo pareigūnas.

REKLAMA

Per JAV Senato karinių tarnybų komiteto posėdį E. Adelmanas pareiškė, kad Gruzijos operacija buvo skubotai suplanuota ir įvykdyta. JAV valstybės sekretorės padėjėjas Europos bei Eurazijos reikalams Danielis Friedas per tą patį posėdį pareiškė, kad Vašingtonas perspėjo Gruziją nenaudoti jėgos.

„Rugpjūčio 7 dieną mes pakartotinai perspėjome juos nežengti tokio žingsnio. Mes pareiškėme, kad karinės jėgos panaudojimas net ir susiduriant su provokacijomis sukels dar didesnę katastrofą“ – pareiškė D. Friedas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pareiškė, kad Gruzijos karinė operacija Cchinvalyje suteikė Rusijai pretekstą atsakui, kuris greitai tapo neproporcingas. „Dar bus laiko įvertinti tai, kas įvyko pirmosiomis konflikto valandomis, tačiau viena yra aišku – negali būti jokio pateisinimo Rusijos invazijai į Gruziją. Negali būti jokio pateisinimo Rusijai, kuri užgrobė Gruzijos teritorijas, tarp jų ir teritorijas už Pietų Osetijoje bei Abchazijos ribų“ – teigė JAV valstybės sekretorės padėjėjas.

E. Adelmanas taip pat pridūrė, kad Gruzijos karinė operacija tapo puikiu pretekstu Rusijos invazijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų