REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemetiniame vežėjų asociacijos „Linava“ tarpmiestinių autobusų vairuotojų konkurse-varžybose triumfavo klaipėdiečiai. UAB Klaipėdos autobusų parkas XII varžybose susišlavė net 8 prizus, o pagrindinėse profesionalumo rungtyse trys bendrovės vairuotojai tapo čempionais.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės ir didžiuojamės. Vyrai pademonstavo meistriškumą, puikias teorijos žinias“, - gyrė čempionus Klaipėdos autobusų parko (KlAP) generalinė direktorė Jelizaveta Daugininkienė.

REKLAMA

Prestižiškiausioje figūrinio vairavimo - slalomo rungtyje nepralenkiamas buvo vairuotojas Juozas Petravičius. Kelių eismo taisyklių teste geriausias žinias pademonstravo Rolandas Statkevičius, o tiksliausius atsakymus apie keleivių ir bagažo vežimo taisykles žinojo Tomas Aluzas.

Pasak daugelį metų varžybas stebinčio KlAP eksploatacijos direktoriaus Gintauto Mockevičius, rungčių sąlygos kasmet keičiasi. Todėl vairuotojams varžybos nėra paprastas pasivažinėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš varžybas mūsų vyrai „Regitroje“ ruošėsi teorijos užduotims, buvo bendrovės teritorijoje susistatę slalomo trasą ir tobulino figūrinio važiavimo įgūdžius. Kita vertus, daug lemia ir autobuso kokybė: kuo modernesnė transporto priemonė, tuo vairuotojams didesnės manevringumo ir greičio galimybės. Mūsų atveju viskas buvo aukšto lygio - ir vairuotojai puikūs, ir technika gera, ir fortūna šypsojosi“, - dalijosi įspūdžiais Gintautas Mockevičius.

„Varžybų azartas ir jaudulys tarp autobusų vairuotojų visada yra. Praėjusiais metais padariau tris teorijos klaidas, šiemet pasisekė geriau. O juk buvo ir tokių, kurie iš 30 klausimų sugebėjo teisingai atsakyti tik į 7“, - sakė keleivių ir bagažo vežimo taisyklių rungties čempionas, tarpmiestinių reisų vairuotojas Tomas Aluzas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakojo Kelių eismo taisyklių rungties nugalėtojas Rolandas Statkevičius, jam sunkiausiai sekėsi susitvarkyti su nervais: „Su teorija tvarka - padariau tik dvi klaidas, bet va slalome burtai lėmė, kad turiu važiuoti paskutinis, ir pradėjau nervintis.“

Tačiau figūriniame važiavime Klaipėdos autobusų parko komandą į čempionus „ištempė“ Juozas Petravičius.

„Šįkart trasa buvo paruošta ne greičio mėgėjams, o reikalavo maksimalaus tikslumo. Negalima sakyti, kad komandinė pirmoji vieta - atsitiktinumas. Nuo 2002 metų mūsų vairuotojai jau ketvirtą kartą iškovoja komandinę pirmąją vietą“, - argumentavo KlAP eksploatacijos direktorius Gintautas Mockevičius.

Žygimantas MEŠKAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų