REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė imasi keisti grėsmių nacionaliniam saugumui identifikavimo tvarką - ministrų kabinetas pirmadienį pasitarime pritarė, kad galimas grėsmes vertintų ne tik saugumo, bet ir civilinės institucijos.

REKLAMA
REKLAMA

"Ta tvarka ir jos esmė yra ta, kad valstybinės institucijos, tai yra ne tik Valstybės saugumo departamento (VSD) arba Antrasis departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos (KAM), kitais žodžiais sakant žvalgyba ir kontržvalgyba, aktyviai dirba jiems priklausantį darbą, bet ir kitos institucijos, civilinės daugiau institucijos vertina grėsmes jų sektoriuose - sveikatos apsaugoje, ar tai būtų energetiniame sektoriuje, ar ekonominiame sektoriuje", - pasikeitimų esmę žurnalistams pirmadienį apibendrino VSD vadovas Povilas Malakauskas.

REKLAMA

Jo teigimu, grėsmes apibendrinus sprendimų priėmėjai turi bendrą vaizdą apie tai, kas darosi valstybėje ir šalia jos.

"Nepakanka atskiram sektoriui žinoti tą grėsmę ir gerai tvarkytis su ta grėsme. Niekas nesako, kad yra blogai tvarkomasi su ta grėsme, bet esmė yra, kad turi būti bendras grėsmių vaizdas, nes tam tikru periodu tos grėsmės gali sumuotis ir jeigu atskirame sektoriuje ta grėsmė ir neatrodo labai baisi ir reikšminga, tai susumavus grėsmė jau gali būti reikšminga", - dėstė P.Malakauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Gediminas Kirkilas savo ruožtu pažymi, kad ministerijos ir kitos panašios institucijos tik nustatinės savo sektoriaus grėsmes, bet jas galutinai vertins ministrų kabinetas.

"Kiekviena ministerija pateiks savo grėsmes, kaip jos įsivaizduoja, bet sprendimus galutinius priims (ministrų - BNS) kabinetas", - sakė G.Kirkilas.

Pasak P.Malakausko, tokioms naujovėms neprireiks papildomų resursų ir tik minimaliai teks koreguoti teisės aktus.

"Kol toks bendras (Strateginių tyrimų ir analizės centras - BNS) nėra sukurtas, mano nuomone, yra labai efektyvus sprendimas", - aiškino VDS vadovas.

Nustatyti tokį Grėsmių Lietuvos Respublikos nacionaliniam saugumui nustatymo ir vertinimo tvarkos aprašą Vyriausybei rekomendavo Valstybės gynimo taryba (VGT).

Galutinai dėl jo Vyriausybė turėtų apsispręsti trečiadienį.

Plačiau apie tai – LNK žinių video.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų