REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po keturių dienų bus tiksliai įvardyti visi, kurie rungsis dėl tautos išrinktųjų kėdės. Penktadienį prasidės paskutinis rinkimų į Seimą etapas - aktyvioji agitacijos kampanija. Politinės partijos ir patys save išsikėlę kandidatai turės lygiai mėnesį, kad įtikintų rinkėjus savo idėjų patrauklumu, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) rugsėjo 12 dieną ketina paskelbti rinkimuose dalyvausiančių partijų ir koalicijų sąrašą, taip pat vienmandatėse apygardose iškeltus kandidatus. Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, trečiadienį Seime planuojama surengti numerių, žyminčių rinkimuose dalyvausiančių partijų eiliškumą, traukimo ceremoniją. Traukti numerius bus pakviesti partijų lyderiai. Greičiausiai ketvirtadienį bus traukiami burtai, lemsiantys politikų kalbų Lietuvos radijuje ir televizijoje tvarką. Kaip politinių debatų laikas bus paskirstytas komerciniuose televizijų ir radijo kanaluose, paaiškės tada, kai bus paskelbti galutiniai partijų sąrašai.

REKLAMA

Šiandien iki 17 val. kelios partijos dar gali susieti savo rinkimų sąrašus ir apie tai pranešti VRK. Vakar dienos duomenimis, apie ketinimus sudaryti bendrą sąrašą yra pranešusios Darbo ir Leiboristų partijos. Kalbama, kad dėl bendro sąrašo vis dar derasi „Jaunoji Lietuva“ ir tautinė partija „Lietuvos kelias“, Pilietinės demokratijos ir Pensininkų partijos.

Iš viso norą dalyvauti Seimo rinkimuose pareiškė 21 politinė partija ir 18 nepriklausomų kandidatų.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį apie baigtą pasirengimą rinkimams džiaugsmingai pranešė trys partijos. Socialdemokratų partija bei Liberalų ir centro sąjunga savo rinkimų programas ir kandidatus pompastiškai (filmai, dainos, gėlės ir t.t.) pristatė sostinės „Siemens“ arenoje. Kiek kukliau, be šokių ir žaidimų, savo programą patvirtino Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Atėjusios į valdžią visos partijos žada iš esmės pakeisti dabartinę padėtį. Dviejų programose yra žodžiai „geresnė Lietuva“, trečioji deklaruoja valstybės rūpinimąsi žmonėmis. Visos trys tikina žinančios, kaip Lietuvai reikėtų gyventi toliau, ir punktais vardija būtinus nuveikti darbus. Be to, skelbia, kad turimos komandos yra protingiausios ir darbščiausios. Visos trys partijos nė kiek neabejoja savo pergale Seimo rinkimuose, todėl į partijų lyderius jau kreipiamasi „premjere“.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų