REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo septintą dieną pasibaigusio tarptautinio festivalio „Sostinės dienos“ uždarymo koncerte vilniečiai išvydo tai, ko tikriausiai iki šiol nėra matę dauguma lietuvių – du garsūs Lietuvos kolektyvai visiškai naujai atliko savo įspūdingas programas. Tiek muzikos gerbėjų itin mėgstama grupė ANTIS, tiek Keistuolių teatro vokalinis instrumentinis ansamblis „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ ištesėjo pažadą surengti išskirtinius pasirodymus didingoje erdvėje – Katedros aikštėje.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio uždarymo koncerte pirmieji pasirodę Keistuolių teatro aktoriai  atliko bene populiariausio savo muzikinio spektaklio suaugusiems „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ koncertinę versiją.

REKLAMA

„Ilgą laiką grojome mažoms bendraminčių grupelėms, o dabar – tokiai didelei bendraminčių grupei. Pasirodymas buvo tikrai ypatingas – pirmą kartą pasirodėme Katedros aikštėje, pirmą kartą grojome „Sostinės dienų“ baigiamajame renginyje“, – sakė grupės vadybininkas Leonas Pravalas, kitaip Leo (aktorius Darius Auželis). Jis pridūrė, jog renginyje buvo sugrotos būtent tos dainos, kurių niekada negrojo radijo stotys, ir „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ parodė viską, ką moka.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų pabaigoje atsikūrusi grupė ANTIS uždarymo koncerte atliko ne tik naujausias savo dainas, bet ir rečiau skambančius kūrinius, tarp jų – ir „Lietuvos valstybė“. Savo pasirodymą ANTIS sustiprino efektais – koncerto metu panaudojo lazerius ir keltuvą, prisipažino meilėje Vilniaus miestui. Koncertą rokeriai surengė prie Katedros aikštėje savo pastatytos kiaušingalvio skulptūros. „Tai buvo vienas efektingiausių lietuviškos grupės koncertas“, – džiaugėsi ANTIES lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Pasak 16-ąsias „Sostinės dienas“ organizavusių „Vilniaus festivalių“ vadovo Remigijaus Merkelio, atvirose Vilniaus erdvėse vykęs festivalis pateisino rengėjų viltis – įdomiuose renginiuose rudenėjančioje sostinėje tradiciškai sulaukta gausybės vilniečių ir miesto svečių. „Šventė iš tikrųjų pavyko – tai patvirtina ne tik didžiulės minios žmonių, apsilankiusių „Sostinės dienų“ renginiuose, bet ir žmonių nuotaikos. Smagu matyti tokius šviesius veidus, šypsenas, galima sakyti, tikrą šventišką euforiją“, - sakė R. Merkelys.

Šiemet festivalio lankytojai galėjo ne tik ragauti įvairių lietuvių šeimininkių pagamintų skanėstų ir pasiklausyti Lietuvos bei užsienio atlikėjų pasirodymų ar parvežti lauktuvių meno dirbinių iš Dūzgiančiu virtusio Gedimino prospekto, bet ir kasnakt dalyvauti „Sostinės kino naktyse“. Be to, Rotušės aikštėje sklandžiai vyko „SEB Lizingo taurės“ lenktynės ekologiškomis transporto priemonėmis, kuriose tradiciškai dalyvavo žinomi žurnalistai, pramogų pasaulio atstovai, verslininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų