REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Poryt, rugsėjo 10 d., kaip numato šalies Konstitucija, šios kadencijos Seimas rinksis į paskutinę rudens sesiją. 2004-2008 metų kadencijos Seimo įgaliojimų laikas baigsis, kai naujai išrinktas Parlamentas susirinks į pirmąjį posėdį, praneša „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Darbotvarkė įtempta

Nuo rugsėjo 10 d. iki lapkričio 13 d. Seimas planuoja posėdžiauti dar 24 kartus. Iki rinkimų, spalio 12 d., posėdžius planuojama rengti tik pirmadieniais, o likusį savaitės laiką parlamentarai skirs rinkimų kampanijai. Po antrojo rinkimų turo spalio 26 d. posėdžiai numatomi antradieniais ir ketvirtadieniais.

REKLAMA

Rudens sesijos darbų programa bus tvirtinama tik rugsėjui-lapkričiui, nes naujasis Seimas gali nustatyti jau kitus prioritetus.

Kadenciją baigiantiesiems ir naujai išrinktiesiems parlamentarams rudens sesija bus itin įtempta - Vyriausybė pasiūlė Seimui į rudens sesijos darbų programą įtraukti 279 įstatymų bei Seimo nutarimų projektus. Iš jų - 56 projektai, kurių Seimas nespėjo baigti svarstyti pavasario sesijoje, 45 projektus Vyriausybė siūlo svarstyti ypatingos skubos tvarka. Dėl dviejų iš jų pradėta Europos Sąjungos teisės pažeidimo procedūra.

REKLAMA
REKLAMA

Sieks frakcijų sutarimo

Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas teigė, kad prioritetiniai bus pavasario sesijos metu neužbaigti nagrinėti klausimai. Pasak Seimo pirmininko, siekiant produktyvaus darbo, iš pradžių būtina susitarti visoms frakcijoms.

„Trečiadienį mes kaip tik tarsimės dėl darbų programos. O pirmadienį arba antradienį aš tarsiuosi su frakcijų atstovais, kokius pagrindinius klausimus atsirenkame iš tos gausybės pateiktų. Klausimų išties labai daug - visai sesijai ir dar kitai. Čia yra ir aukštojo mokslo reikalai, kai kurie socialiniai klausimai, teismų reikalai, tarptautinės sutartys“, - situaciją įvertino Č.Juršėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo vadovas neatmeta galimybės, kad laikotarpis prieš rinkimus gali kenkti Seimo posėdžiams. „Kai vyksta rinkimų kampanija, daliai žmonių norėsis pasirodyti, pasireikšti, o tai kirsis su kitų frakcijų interesais. Ir, aišku, čia bus ne darbas, o apsišaudymas žodžiais. Gali būti ir pekla, bet ką darysi, ne pirmą kartą“, - sakė Č.Juršėnas.

Ruošiasi naujokams

Atsakingi darbai šį rudenį laukia ir Seimo kanceliarijos. Seimo kancleris Gintautas Vilkelis kadencijų kaitą vertina kaip rimtą ir atsakingą uždavinį, kuriam būtina atsakingai pasiruošti.

REKLAMA

„Ateina daug naujų žmonių. Kai tik jie gaus Seimo nario pažymėjimus, planuojame surengti trumpus 2-3 valandų mokymus, supažindinti su Seimo kanceliarijos struktūra. Taip pat esame parengę tam tikrus dokumentų rinkinius - savotiškas Seimo nario atmintines, kuriose sudėta įvairaus pobūdžio informacinė medžiaga - telefonų sąrašas, Seimo statutas, Konstitucija, kiti teisės aktai, taip pat Seimo padaliniai, jų funkcijos, procedūros. Ten aprašyta viskas, ko reikia žmogui, pradedančiam naują darbą. Viena atmintinė skirta Seimo nariui, kita - jo padėjėjui“, - aiškino G.Vilkelis.

REKLAMA

Pasak G.Vilkelio, Seimo ūkiniuose reikaluose ypatingų pokyčių šią vasarą nebuvo, remontuojama tik Didžioji konferencijų ir Ekonomikos komiteto salės. Pagrindiniai statybų ir remonto darbai eina į pabaigą.

„Perėjimas tarp dvejų rūmų bus pradėtas naudoti spalio mėnesį.  Didžiosios konferencijų salės remonto darbai beveik baigti, o elektronikos darbai šiek tiek užtruks. Salę planuojame jau spalio mėnesio pabaigoje atiduoti naudoti. Kadangi naujieji Seimo nariai paprastai būtent toje salėje gauna pažymėjimus, tai iki to laiko darbus baigsime“, - sakė kancleris.

Arturas PAKNYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų