REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžiečiai , kenčiantys dėl nelegalių šiukšlintojų, triukšmadarių, netvarkingų gyvūnų šeimininkų, pagaliau turi į ką kreiptis. Jiems padės miesto savivaldybėje įkurtas ir reikiamomis techninėmis priemonėmis aprūpintas Viešosios tvarkos ir kontrolės skyrius, praneša „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai, susidūrę su pažeidėjais, skyriaus darbuotojų į įvykio vietą išsikviesti negalės. „Mes ne greitoji pagalba ir ne policija, tačiau paskambinę laidinio telefono numeriu 50-12-50, panevėžiečiai operatyvios pagalbos gali sulaukti, jei nuspręsime, kad reikalas svarbus“, - teigia skyriaus vedėjas Kęstutis Slančiauskas.

REKLAMA

Miesto viešosios tvarkos prižiūrėtojų mobiliosios grupės į gatves išvažiuos nuo 6 valandos ryto. Vasarą budės iki 22 valandos, o rudenį darbą baigs 20 valandą.

Aštuonių darbuotojų komandai savivaldybė išperkamosios nuomos būdu nupirko du naujus automobilius „Škoda“, aprūpino nešiojamaisiais kompiuteriais su spausdintuvais. Ryškiai žalias liemenes vilkintys viešosios tvarkos prižiūrėtojai turi visą sekliams reikalingą įrangą - žiūronus, filmavimo kamerą, fotoaparatus, kad pažeidėją būtų galima pričiupti nusikaltimo vietoje ir vaizdo medžiagą pridėti prie administracinių teisės pažeidimų bylos.

REKLAMA
REKLAMA

Žadama visiems darbuotojams nupirkti ir dujų balionėlius, kad turėtų kuo apsiginti nuo agresyvių šunų. Daugiau ginkluotis panevėžiečių drausmintojai nežada.

Vilniaus savivaldybėje panašus skyrius veikia jau dešimt metų, o Panevėžyje suformuotas tik dabar. Jo įrangai ir darbo priemonėms išleisti 46 tūkstančiai litų. Tikimasi, kad kada nors jis galbūt peraugs į municipalinę policiją, kurios atsiradimo saugioje aplinkoje norintys gyventi panevėžiečiai labai laukia.

Kol skyrius dar tik kūrėsi, jame dirbę 4 darbuotojai gavo 46 raštiškus, 85 žodinius pareiškimus, patikrino 119.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai viešosios tvarkos prižiūrėtojus maišo su policijos pareigūnais. Teisių savivaldybės tarnautojai turi mažiau už policininkus, todėl abi tarnybos bendradarbiauja. Kai savivaldybininkams nepavyksta pažeidėjų sudrausminti gražiuoju, kviečiami policininkai.

Naujojo skyriaus darbuotojai kontroliuos, kaip vykdomi miesto tarybos priimti sprendimai ir taisyklės, rūpinsis saugia ir švaria aplinka, geros kaimynystės principais, tikrins keleivinio transporto vežėjus ir jų transporto priemonių higieninius reikalavimus, tačiau „zuikių“ negaudys.

Skyriui vadovauja ilgametis Panevėžio moterų kalėjimo viršininkas Kęstutis Slančiauskas.

Genė SILICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų