REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 25 dieną Vilniaus Keistuolių teatras pradeda naują teatro sezoną, šiais metais pažymėtą jubiliejaus ženklu – 2009 metų sausio 6 dieną Keistuoliai švęs 20 metų jubiliejų. (Lygiai prieš 20 metų – 1989 sausio 6 dieną, per Tris Karalius, Lietuvai buvo „padovanotas“ pirmasis nepriklausomas teatras Lietuvoje, tuo metu įvardintas kaip kooperatyvas „Teatras“).

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant šiai svarbiai datai, Keistuolių teatras ketina džiuginti savo gerbėjus senais, visų pamėgtas ir naujais, dar neatrastais spektakliais. Vien pirmąjį teatro sezono pusmetį iki Naujųjų Metų numatomos net keturios premjeros – du spektakliai vaikams ir du – suaugusiesiems.

REKLAMA

Sezoną, kuris kaip ir kiekvienais metais imamas skaičiuoti nuo paskutiniojo rugsėjo savaitgalio, Keistuoliai pradės į teatro sceną sugrįžtančiu populiariu spektakliu – muzikiniu reviu „Taisyklė Nr.1, arba Sapnuoti Vilnių draudžiama!“ Šis muzikinis spektaklis, pirmą kartą parodytas 2001 metais tuomet buvusiose apgriautose Menų spaustuvės patalpose, nuo šiol bus rodomas Keistuolių teatre. „Menų spaustuvės patalpos po intensyviai ten vykstančių remonto darbų tapo pernelyg patrauklios ir gražios“ – juokauja spektaklio režisierius Aidas Giniotis. – „Taisyklei Nr.1, arba Sapnuoti Vilnių draudžiama!“ reikalinga specifinė, šiek tiek netvarkinga ir apgriuvusi aplinka, kurią mes bandysime sukurti teatre“ – sako scenografijos ir kostiumų dailininkė Ramunė Skrebūnaitė. Tačiau nauja erdvė bus ne vienintelė naujovė šiame viename populiariausių Keistuolių teatro spektaklių. Jame nuo šiol Mergaitės vaidmenį atliks jauna aktorė Benita Vasauskaitė, pakeisianti iki tol Mergaitę vaidinusią Joaną Čižauskaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio mėnesį Keistuoliai ketina savo žiūrovus pakviesti net į dvi premjeras suaugusiesiems. Jau patį pirmąjį spalio savaitgalį – spalio 3, 4 dienomis – Mažojoje scenoje bus vaidinama Aido Giniočio režisuota amerikiečių dramaturgo Murray Shisgal‘o pjesė „Mašininkai“. Vaidmenis šiame spektaklyje kuria daugeliui pažįstamų aktorių duetas: Aldona Vilutytė ir Dalius Skamarakas. Tai spektaklis apie norą gyventi kitaip, apie norą bent trumpam ištrūkti iš kasdienio gyvenimo rutinos kiauto ir sykiu apie didelę baimę ką nors keisti nusistovėjusiame gyvenime. „Mašininkai“ – spektaklis apie ambicijas, kurios yra didesnės už patį žmogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spalio 24, 25 dienomis režisierius Vytautas V. Landsbergis žiūrovams pristatys detektyvinį žiaurių romansų spektaklį „Išėjau aš stotin“. Šiame spektaklyje skambės širdį spaudžiantys romansai ir žiaurios bei graudžios meilės istorijos. Spektaklyje vaidmenis kuria Darius Auželis, Viola Klimčiauskaitė, Agnė Sunklodaitė, Vytautas Rašimas ir Dalius Skamarakas.

Lapkričio mėnesį, kai už lango vis labiau ims karaliauti gūdus ir šaltas ruduo, mažuosius žiūrovus į Mažąją sceną kvies režisierė Agnė Sunklodaitė ir aktorė Viola Klimčiauskaitė. Šiais metais kovo mėnesį režisavusi muzikinį spektaklį vaikams apie toleranciją „Atsargiai – Žiurkius!“, Agnė Sunklodaitė kartu su šio būsimo pastatymo idėjos autore Viola Klimčiauskaite pristatys muzikinį spektaklį vaikams „Interviu su šlykštukais“. Būtent šio pokalbio metu paaiškės, kad „šlykštukai“ – taip gyvūnus, kurių bijo bei privengia vaikai (ir dauguma mamyčių), įvardija kūrėjos – nėra jau tokie baisūs, ypač tada, kai su jais susipažįsti iš arčiau ir netgi išdrįsti pakalbinti.

Gruodžio mėnesį, kai prasideda stebuklingas ir ypatingas Kalėdų laukimo metas, vaikus ir suaugusius nustebins režisierius Aidas Giniotis, ketinantis parodyti naujai pastatytą muzikinį spektaklį „Geltonų Plytų kelias“ (F.L.Baumo knygos „Ozo šalies burtininkas“ motyvais). Šis kūrinys yra tarsi savotiška Keistuolių teatro vizitinė kortelė. Daugelis turbūt pamena vieną populiariausių muzikinių filmų vaikams „Geltonų plytų kelias“, kurį 1993 metais drauge su Lietuvos televizija sukūrė Keistuolių teatras. O teatro žiūrovai neabejotinai prisimena ir ilgai teatro repertuare gyvavusį spektaklį „Smaragdo miesto burtininkas“. Šį kartą naujai statomas muzikinis spektaklis „Geltonų plytų kelias“ žada nustebinti įdomiais ir netikėtais sprendimais bei atradimais, kurie visiems Keistuolių teatro gerbėjams leis prisiminti paprastą tiesą, jau dvidešimt metų lydinčią Keistuolių teatrą ir jo kūrėjus: „Svarbiausia – įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose“. Taigi.   



Vilniaus Keistuolių teatro inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų