REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Venecijos kino festivalyje įteikti jo apdovanojimai. „Aukso liūtas“ už geriausią filmą atiteko amerikiečio Darreno Aronofskio režisuotai juostai „Imtynininkas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – už filmą su tikrąja žodžio prasme širdį veriančia vaidyba. Ir jeigu aš sakau „širdį veriantis“, tai turiu galvoje Mickey Rourke`ą“, – sakė Venecijos kino festivalio žiuri pirmininkas Wimas Wendersas.

REKLAMA

Tokį apdovanojimą galima laikyti savotišku Mickey Rourke`o sugrįžimu į didžiąją sceną: nenorinčio pasiduoti profesionalo imtynininko vaidmuo primena jo paties sudėtingą gyvenimą - kažkada jis buvo boksininkas, o dabar vėl tenka kabintis į aktoriaus karjerą ir prisipažinti, kad jaustis gėdingai nėra geras jausmas, bet paprastai dėl to pats būni kaltas.

Pats M. Rourke`as juokauja, kad apdovanojimas - grąžinta skola ir pačiam D. Aronofskiui.

„D. Aronofskis čia buvo atvykęs prieš porą metų ir žnektelėjo ant užpakalio, džiaugiuosi, kad jam užteko drąsos grįžti“, – sako M. Rourke`as, primindamas 2006-iais kritikų suniekintą režisieriaus filmą „Versmė“.

REKLAMA
REKLAMA

Žiuri nuomone, M. Rourke`as turėjo gauti liūtą ir kaip geriausias aktorius: komisijos pirmininkas kritikavo Venecijos festivalio taisykles, kurios draudžia „Aukso liūtą“ laimėjusiam filmui gauti ir prizus už geriausius vaidmenis.

Tačiau, kadnagi Venecijos kino festivalis laikomas vienu iš „Oskarų“ pranašų, tikimasi, kad imtynininką suvaidinęs aktorius bus nominuotas šiam apdovanojimui.

Visgi italų dienraščiai suskubo pastebėti, jog apdovanojimas kad ir mažo biudžeto, bet holivudiniam filmui, į festivalį gali pritraukti daugiau amerikiečių. Šiemet kino festivalio programoje jų buvo kaip niekada maža.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sidabrinis liūtas“ už geriausią režisūrą Venecijoje teko Rusijos atstovui Aleksejui Germanui už „Popierinį kareivį“, kurio veiksmas koncentruojasi Kazachstano stepėse, jame pasakojama apie sovietų kosminę programą.

Geriausiu aktoriumi pripažintas italų kino veteranas Silvijo Orlando, suvaidinęs nelaimingą tėvą filme „Džovanos tėvas".

Geriausia aktore paskelbta prancūzė Dominique Blanc už nepriklausomybę branginančios moters vaidmenį filme „Kitas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų