REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdantieji socialdemokratai konferencijoje šeštadienį demonstravo tikėjimą savo pergale spalio 12-ąją vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje surengtos konferencijos delegatai patvirtino rinkimų į Seimą programą, kandidatų sąrašą daugiamandatėje apygardoje ir vienmandatėse apygardose.

REKLAMA

Pabrėžę, kad mokesčių politika turi būti nukreipta žmonių gerovei kurti, rinkimų programoje socialdemokratai žada įvesti progresinius mokesčius bei turto mokestį turtingiesiems.

Pristatydamas kandidatų sąrašą partijos lyderis premjeras Gediminas Kirkilas sakė, kad jame 39 moterys, atstovai iš 56 skirtingų šalies miestų ir rajonų, 30 dabartinių parlamentarų, 6 ministrai, 3 apskričių viršininkai, 9 merai, 8 vicemerai. Pusė kandidatų Seimo rinkimuose dalyvaus pirmą kartą. Į sąrašą įtraukta ir 14 Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos atstovų.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras tvirtino, kad socialdemokratai „iš esmės“ įvykdė prieš 2004 metų Seimo rinkimus duotus pažadus ir teigė neabejojantys, kad bus įgyventi ir šių rinkimų metu iškelti uždaviniai.

Kiti konferencijoje kalbėję socialdemokratai tikino, kad partija laimės Seimo rinkimus, o naujajai Vyriausybei vėl vadovaus socialdemokratas.

Toliau matyti G.Kirkilą poste tikisi ir konferencijos dalyvius pasveikinęs Norvegijos premjeras Jensas Stoltenbergas.

Į socialdemokratų konferenciją taip pat atvyko Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas, valstiečių liaudininkų pirmininkė Kazimira Prunskienė, kitų partijų lyderiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijos garbės pirmininkas Algirdas Brazauskas savo kalboje be rinkiminių reikalų palietė ir tarptautines aktualijas. Jo nuomone, Rusijos ir Gruzijos konfliktas „sujaukė daugelio žmonių protą, kai kurių valstybių politiką, požiūrį viena į kitą“.

Anot A.Brazausko, Lietuva turėtų laikytis tokios pozicijos, kaip ir dauguma ES šalių, ypač didžiosios valstybės.

„Kaimyno niekada nepasirinkti, taip susiklosto gyvenime, ir mes turime kaimynus...Yra Rusija, yra Lietuva, yra mūsų santykiai su Rusija“, - kalbėjo A.Brazauskas.

Kaip rodo visuomenės nuomonės tyrimai, jei Seimo rinkimai vyktų kitą sekmadienį, Lietuvos socialdemokratų partija gautų 10,1 proc. balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų