REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras pirmininkas ir socialdemokratų vadas Gediminas Kirkilas etikos sargų buvo pasmerktas už tai, kad rengė savo partijos renginius Vyriausybės rūmuose. Tačiau premjeras, atrodo, nepasimokė ir rado kitą būdą, kaip galima būtų panaudoti savo pareigas partijos labui: partinius renginius jis pradėjo anonsuoti Vyriausybės tinklalapyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Rytoj į Vilnių atvyksta Norvegijos ministras pirmininkas Jensas Stoltenbergas. Norvegijos premjeras dalyvaus šeštadienį rengiamoje Lietuvos socialdemokratų partijos konferencijoje, kur pasakys kalbą.  Taip pat numatyti darbo pietūs su LSDP pirmininku Gediminu Kirkilu“, - toks pranešimas vakar papuošė Vyriausybės interneto svetainę.

Tokio paties turinio žinutę Vyriausybės spaudos tarnyba išplatino ir žurnalistams.

REKLAMA

Etikos sargai nustebo išgirdę, kad valdančiosios partijos renginys anonsuojamas Vyriausybės tinklalapyje.

„Taip nederėtų daryti, tai vertinu neigiamai. Turėtų būti partijos tinklalapis. Nors ministras pirmininkas yra politikas, šiuo metu - plačiąja prasme - jis yra valstybės tarnautojas. Politinė veikla turėtų būti atskirta nuo jo kaip ministro pirmininko veiklos. Jeigu būtų anonsuojama, kad asmuo atvyksta pas G.Kirkilą kaip pas ministrą pirmininką, viskas būtų gerai. Šiuo atveju situacija kitokia“, - „Respublikai“ tvirtino Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkė Jolanta Petkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Etikos sargai neatmeta galimybės, kad dėl interneto svetainėje pateikto anonso G.Kirkilui teks pasiaiškinti. Tačiau VTEK šiuo atveju yra bejėgė prieš ministrą pirmininką. Tad ar nusižengė premjeras etikai, spręs Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK).

„Blogai. Jeigu jis pabrėžtų, kad susitinka kaip premjeras, tuomet viskas gerai. Tačiau jeigu kaip socdemų (pirmininkas - red. past.), tuomet tai jau turėtų būti socdemų, o ne Vyriausybės tinklalapyje.  Matyt, jis nepasimokė, nesupranta arba nenori pasimokyti iš klaidų“, - samprotavo Seimo EPK pirmininkas Manfredas Žymantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak M.Žymanto, komisija pasidomės šiuo atveju ir svarstys, ar pradėti tyrimą dėl G.Kirkilo veiksmų.

„Respublika“ vakar pusę dienos stengėsi gauti Vyriausybės atstovų komentarą, tačiau nei G.Kirkilas, nei jo atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė telefonų nekėlė.

G.Kirkilas šiais metais jau buvo patekęs į etikos sargų nemalonę, kai „Respublika“ parašė apie tai, kaip jis savo partijos susitikimus rengia Vyriausybės rūmuose. Birželio pradžioje Seimo EPK nusprendė, kad Vyriausybės salėje surengęs Socialdemokratų partijos skyrių pirmininkų susitikimą G.Kirkilas pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekse nustatytą teisingumo principą.

Sergejus Tichomorovas 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų