REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien prokuroras teismui pateikė prašymą, kad Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio plėtros departamento direktoriui Alfonsui Šimkui būtų skirta dar viena kardomoji priemonė – namų areštas. Įtariamajam šiuo metu yra skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra, išplatinusi pranešimą žiniasklaidai.

Šiandien Klaipėdos miesto apylinkės teismas taip pat patenkino prokuroro prašymą nušalinti nuo pareigų A. Šimkų. Nuo užimamų pareigų jis nušalintas šešiems mėnesiams.

REKLAMA

A. Šimkui pareikšti įtarimai galimu piktnaudžiavimu tarnyba, reikalavimu duoti kyšį, dokumentų klastojimu ir patikėto svetimo turto pasisavinimu.

Baudžiamojoje byloje įtarimai taip pat pareikšti dar septyniems Klaipėdos įmonių vadovaujantiems asmenims. Jiems skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. „Respublikos“ duomenimis, tarp šių įmonių yra „Klaipėdos keliai“ ir „Hidrostatyba“.

Bendrovė „Klaipėdos keliai“ pastaruosius kelerius metus laimėdavo vos ne visus savivaldybės skelbtus konkursus dėl milijonus litų kainavusių miesto gatvių, viadukų, parkų ir alėjų rekonstrukcijos. Nors valdininkai dėl jos atliktų darbų priekaištų neturėjo, kasdien miesto gatvėmis vaikštantys ir važinėjantys paprasti klaipėdiečiai juos vertino labai kritiškai.

REKLAMA
REKLAMA

UAB „Hidrostatyba“ šiuo metu rekonstruoja Danės upės ir Pilies uosto krantines.

Neoficialiomis BNS žiniomis, A. Šimkus, bendrininkaudamas su bendrovės „Klaipėdos keliai“ generaliniu direktoriumi Juozu Rukšėnu, esą padėjo šiai bendrovei laimėti konkursą „Dėl viešojo ištisinių asfaltbetonio dangų remonto darbų pirkimo“, kurio darbų vertė siekė beveik 30 mln. litų.

Valdininkas už tai neva gavo kyšį - 120 tūkst. litų vertės automobilį VOLVO S60.

Neoficialiais duomenimis, J. Rukšėnas esą iš anksto susitarė su A. Šimkumi, kad pirkimo komisijai pateiks suklastotą „Klaipėdos kelių“ finansinę ataskaitą už 2003-uosius metus, rodančią, kad tais metais bendrovė dirbo pelningai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai leido bendrovei atitikti vieną iš konkurso kvalifikacinių reikalavimų, pagal kurį teikėjo metinis grynasis pelnas per pastaruosius trejus metus turėjo būti teigiamas.

Taip pat buvo sutarta, kad A. Šimkus, kaip vienas iš komisijos narių, nevykdys pareigos patikrinti, ar „Klaipėdos keliai“ iš tiesų atitinka konkurso reikalavimus.

Pirkimo komisija 2006-ųjų metų gegužę pripažino bendrovę „Klaipėdos keliai“ atitinkančia konkurso kvalifikacinius reikalavimus ir patvirtino bendrovės pasiūlymą darbams už 28 mln. litų pirkti.

REKLAMA

Už tai A. Šimkui per tarpininką esą buvo perduotas prabangus automobilis.

A. Šimkus buvo pareigūnų sulaikytas antradienį, kitą dieną pasijuto blogai ir buvo paguldytas į ligoninę.

Ikiteisminį tyrimą byloje atlieka STT Klaipėdos valdybos pareigūnai, tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

A. Šimkus buvo Centro partijos nariu Kretingos rajone, o kai Centro partija susijungė su liberalais, tapo jungtinės partijos nariu. Liberalų ir centro sąjungos Kretingos skyrius sustabdė jo narystę partijoje.

A. Šimkus Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio plėtros departamentui vadovauja nuo 2001 metų.

Plačiau apie tai – LNK žinių video.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų