REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės tarnautojai, kurie šiuo metu gauna didelius atlyginimus, neturėtų tikėtis, kad kitais metais jų algos dar kils.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministras Rimantas Šadžius penktadienį po Trakuose vykusio susitikimo su Estijos ir Latvijos finansų ministrais sakė, jog rengiamame 2009 metų biudžeto projekte, kuris Seimui turėtų būti pateiktas dar prieš rudenį vyksiančius rinkimus, bus siūloma, kad kitąmet minėtų valdininkų atlyginimai „būtų įšaldyti“.

REKLAMA

„Kitąmet daug uždirbantys valstybės tarnautojai turėtų gauti ne daugiau nei šiemet“, - teigė R.Šadžius ir pridūrė, kad „nepaliks už borto“ mažai uždirbančiųjų.

„Lietuvoje valstybės tarnautojų atlyginimai yra gerokai didesni negu likusios biudžetinės sferos darbuotojų - kultūros, socialinių darbuotojų, bibliotekininkų, atlyginimai. Šią disproporciją neišvengiamai turime taisyti, nes tai yra socialiai neteisinga. Manau, kad mes tikrai apsispręsime vienokiu ar kitokiu būdu įšaldyti aukščiausiai apmokamų biurokratų, tarp jų - ir politikų atlyginimus“, - teigė R.Šadžius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, trijų Baltijos šalių pozicijos ir taikoma taktika dėl algų kėlimo biudžetiniame sektoriuje skiriasi.

„Vakar Latvijos ministrų kabinetas nutarė įšaldyti darbo mokos fondą ir palikti jį tokį, koks buvo praėjusiais metais“, -spaudos konferencijoje sakė Latvijos finansų ministras Atis Slakteris.

Estijoje valdininkų algų taip pat planuojama nedidinti.

Anot R.Šadžiaus, atlyginimų „įšaldymas“ turėtų įtakos daugiau nei keliasdešimčiai tūkstančių valstybės tarnautojų.

Tačiau toks likimas laukia ne visų valdininkų – aukščiausių valstybės pareigūnų, skirtingai nei žemesniojo rango biurokratų, atlyginimus rengiamasi didinti.

Plačiau apie tai – LNK žinių video.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų