REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konfliktas Gruzijoje parodė, kad Europa turi kalbėti vienu balsu, teigia Lietuvos diplomatas.

Kalbėdamas Varšuvoje penktadienį vykstančioje konferencijoje Lietuvos užsienio reikalų viceministras Jaroslavas Neverovičius pabrėžė, kad „šiandieniniame pasaulyje Lietuva ir Lenkija turi drauge aktyviai dalyvauti, kurdamos savo šalių, regiono ir visos Europos ateitį“.

REKLAMA
REKLAMA

„19 amžiuje Lietuvos ir Lenkijos žemėse gimęs šūkis „Už jūsų ir mūsų laisvę“ šiandieninėje Europoje neprarado savo aktualumo. Konfliktas Gruzijoje parodė, kad Europa turi kalbėti vienu balsu, užtikrindama saugumą ir stabilumą Rytų kaimynystėje“, - pabrėžė J.Neverovičius, sveikindamas konferencijos dalyvius Lietuvos UR ministro vardu.

REKLAMA

Anot pranešimo, Lenkijos užsienio reikalų ministro vardu konferencijos „Sąjūdis - Solidarumas: strateginės partnerystės pradžia“ dalyvius pasveikino Lenkijos URM valstybės pasekretoris Andrzejus Kremeris (Andžėjus Kremeris).

Jis pabrėžė, kad Lietuvos ir Lenkijos santykių intensyvumas įvairiose, ypač energetinio saugumo ir Rytų politikos srityse, neturi precedento Europoje. Lietuvą ir Lenkiją sieja bendra istorija ir nelengva patirtis. Anot A.Kremerio, šiandien „esame solidarūs su mūsų partnere Gruzija, kuri kaip ir mes pasirinko laisvės, demokratijos ir integracijos į euroatlantines struktūras kelią“.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Lenkijos prezidentas, Nobelio premijos laureatas Lechas Valensa akcentavo, kad įveikus geležinę uždangą ir padarius didelį šuolį į šiuolaikinį civilizuotą pasaulį, šiandien reikia spręsti globalizacijos iššūkius, tarp jų ir socialinę nelygybę.

Konferenciją globoja Lietuvos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai. Ją rengė Lietuvos istorijos institutas, Lenkijos mokslų akademijos istorijos institutas, Lietuvos ambasada Lenkijoje ir Varšuvos Karalių Rūmai. Konferencijoje dalyvavo Lietuvos ir Lenkijos politikai, istorikai, diplomatai ir visuomenės veikėjai.

Šių metų rugsėjo 5 dieną taip pat sukanka 17 metų nuo Lietuvos ir Lenkijos diplomatinių santykių atkūrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų