REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smūgiai cigarečių kontrabandininkams Suvalkijoje ir Dzūkijoje

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai vakar, rugsėjo 4 d., smogė Suvalkijos ir Dzūkijos kontrabandininkams. Marijampolėje aptiktas stambus nelegalių rūkalų sandėlis, sulaikyti du įtariami kontrabandos saugotojai.

REKLAMA
REKLAMA

O Lazdijų rajono Jukneliškės kaime, muitinės kriminalistai po gaudynių sulaikė automobilį „Audi A6“, kuriuo irgi gabentos rusiškos kontrabandinės cigaretės. Bendra vakar sulaikytų nelegalių rūkalų vertė – daugiau nei 75 tūkst. Lt.

REKLAMA

Turėdami informacijos, kad Marijampolės Žemaitės gatvės gyvenamajame name gali būti nelegalių rūkalų prekybos ir sandėliavimo „taškas“, MKT pareigūnai rugsėjo 4-osios popietę nusprendė patikrinti minėtą pastatą.

Muitininkų įtarimai visiškai pasitvirtino.

Kontrabandininkus jie užklupo apie 17 val., namo kieme, iškraunančius cigaretes iš automobilio „Peugeot 605“ (pastarasis buvo iki pat stogo prikimštas nelegalių rusiškų rūkalų „Jin Ling“ – jų kontrabandos gabentojai sugebėjo ten sutalpinti net apie 20 dėžių).

REKLAMA
REKLAMA

Namo savininkas, Marijampolės gyventojas V. B., išvydęs pareigūnus, spruko ir užsirakino namuose. Antrasis nelegalių rūkalų krovikas, S. R., buvo sulaikytas vietoje.

Tik po ilgų įkalbinėjimų, pagrasinus atverti duris su ugniagesių pagalba, MKT pareigūnams pavyko patekti į namo vidų. Pastato savininką jie rado pasislėpusį už skalbimo mašinos.

Kratos metu, garaže, pareigūnai aptiko dar daugiau kontrabandinių cigarečių – „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis, taip pat nedidelį kiekį (200 pakelių) cigarečių „L&M“ ir „West Light“ (40 pakelių) be banderolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abu vyriškiai – S. R. ir V. B. buvo sulaikyti dviem paroms, MKT Marijampolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199-2 str. 1 d.

Tik po rizikingų gaudynių muitinės kriminalistams tos pat dienos popietę Lazdijų rajone pavyko sulaikyti kontrabandinių cigarečių prikimštą „Audi A6“.

Minėtą automobilį pareigūnai pirmąsyk pastebėjo ketvirtadienio popietę, Lazdijų rajono Šeštokų miestelyje. Muitininkams jis pasirodė įtartinas – prabangus „Audi A6“ buvo tamsintais langais bei stipriai nusėdęs – automašina akivaizdžiai buvo vežamas kažkoks sunkus krovinys.

REKLAMA

Vairuotojo elgesys įtarimus tik sustiprino – muitininkams pabandžius automobilį sustabdyti, jis tik padidino greitį ir nurūko tolyn.

Muitinės kriminalistai pradėjo persekioti bėglį, kuris spruko didžiuliu – apie 160 km per valandą greičiu.

Prisivyti ir blokuoti „Audi A6“ pavyko tik po kelių kilometrų įtemptų gaudynių, kai žvyrkelyje ties Jukneliškių kaimu, staigiame kelio posūkyje vairuotojas kiek sumažino greitį.

Kaip muitinės pareigūnai ir įtarė, automašinos bagažinė ir salonas buvo pilni prikimšti rusiškų kontrabandinių cigarečių „Jin Ling“ – jų čia rasta 5500 pakelių.

REKLAMA

„Audi A6“ vairuotojas, Alytaus gyventojas P.K. neneigė gabenęs cigarečių kontrabandą ir gerokai stebėjosi kaip pareigūnai sugebėjo jį prisivyti. Jaunuolis apgailestavo tądien nevažiavęs galingesne mašina, kurios, anot jo, pareigūnams tikrai nebūtų pavykę pavyti.

P. K. buvo surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 163-2 str. 4 dalį. Sulaikytų cigarečių vertė – 18 700 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų