REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Vėtros“ futbolininkai sugrįžo į kovą dėl medalių A lygoje ir kartu apsunkino Marijampolės „Sūduvos“ ekipos šansus pakovoti dėl pirmų pozicijų – atidėtose A lygos rungtynėse sostinės klubas gana netikėtai privertė Suvalkijos ekipą suklupti.

REKLAMA
REKLAMA

Komandoms žaidžiant vienuolika prieš vienuolika įvarčių įmušta nebuvo, tačiau iš „Vėtros“ gretų pašalinus vieną žaidėją „Sūduva“ nepasinaudojo kiekybine persvara ir praleido net du įvarčius.

REKLAMA

„Varžovo išvarymas iš aikštės mums padarė meškos paslaugą. Komanda nustojo žaisti, tikriausiai pamanė, kad visas darbas jau padarytas“, - neįprastą situaciją apibūdino „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas.

Daug atakų

į „Vėtros“ stadioną negausiai susirinkę žiūrovai išvydo įdomų futbolo spektaklį. Abi komandos demonstravo atvirą futbolą ir sukūrė nemažai pavojingų atakų tiek prie vienų, tiek prie kitų vartų.

REKLAMA
REKLAMA

Antrojo kėlinio pradžioje „Vėtros“ futbolininkai liko dešimtiese – antrą geltoną kortelę už šiurkščią pražangą gavo vilniečių legionierius iš Moldovos Anatolijus Ostapas.

„Jis antrą kortelę gavo kovodamas, tačiau to pateisinti negalima. Kartu su Dejanu Milošeskiu jie turėtų būti komandos lyderiai, rodyti pavyzdį, o ne rinkti raudonas korteles“, - po mačo legionieriaus poelgiu nesižavėjo „Vėtros“ strategas Virginijus Liubšys. Vis dėlto bausmė jo komandai išėjo į naudą.



Įmušė dešimtiese

67 minutę iniciatyvos ėmėsi „Vėtros“ kapitonas Gediminas Butrimavičius, kuris aikštės viduryje suklaidino varžovą ir neatremiamu smūgiu iš 25 metrų įmušė pirmą įvartį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar po kelių minučių „Vėtra“ uždirbo kampinį ir smūgiu galva „Sūduvą“ nokautavo slovakas Marekas Andraščikas – rezultatas 2:0 jau buvo per didelis, kad marijampoliečiai per 20 minučių galėtų atsitiesti.

„Vėtra“ stengėsi ir kovojo iki paskutinės minutės. Matėme, kad bene pusei varžovų žaidėjų mačo pabaigoje ėmė traukti raumenis. Mums šiose rungtynėse trūko tokio atsidavimo“, - apgailestavo I.Pankratjevas.

Vilčių nepraranda

Pergalė „Vėtros“ ekipai turnyrinėje lentelėje leido sumažinti atsilikimą nuo trečioje vietoje esančios „Sūduvos“ iki trijų taškų. Tuo tarpu Marijampolės klubas jau dviem taškais atsilieka nuo FBK „Kauno“, trimis nuo Panevėžio „Ekrano“, ir dar yra sužaidęs dviem rungtynėmis daugiau.

REKLAMA

Vis dėlto I.Pankratjevas suprastėjusios jo auklėtinių padėties lentelėje nesureikšmino: „Nemanau, kad baigėme kovą dėl aukštų vietų. Lyderiai „Ekranas“ ir FBK „Kaunas“ yra žaidę dvejomis rungtynėmis mažiau, bet dar tris kartus susitiks tarpusavyje, todėl kažkurie neišvengiamai praras taškus. Tačiau šis pralaimėjimas apsunkino mūsų galimybes“.

„Vėtrai“ ir jos treneriui V.Liubšiui pergalė suteikė naujų vilčių po nelabai sėkmingų pastarųjų kelių mėnesių: „Dar lieka daug rungtynių.

Galime kautis dėl medalių. Iki šiol daug taškų išbarstėme, tačiau jei vyrai kovos iki galo ir patikės savo jėgomis, galime būti ir treti“.

Po šių rungtynių A lygoje prasideda dešimties dienų pertrauka – kitas turas bus žaidžiamas rugsėjo 14 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų