REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

89-asis Kauno valstybinio dramos teatro sezonas kupinas naujienų. Kol kas teatras pristatė vaidybinį repertuarą, suplanuotą iki Naujųjų metų.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovų laukia aštuonios premjeros ir tiek pat naujų aktorių trupės narių, taip pat nauji vaidybinių erdvių pavadinimai.



Teatras – virtualioje erdvėje

REKLAMA

Nuo šios Kauno dramos teatrą žiūrovai galės atrasti ne tik realioje, bet ir virtualioje erdvėje. Pradėjo veikti naujas elektroninis teatro puslapis, kuriame galima greitai pasiekti naujausią informaciją, mat ankstesnio puslapio valdymo sistema buvo netobula ir programa įveldavo nepageidaujamų klaidų.

Naujas ir puslapio dizainas, kurtas naudojant teatro simboliką – juodą ir baltą spalvas bei geometriją. Nuo šiol, visi norintys turės galimybę nusipirkti bilietus į spektaklius pačiame puslapyje, matyti sales bei išsirinkti vietas. Tinklalapio pavadinimas išliko nepakitęs.



Senos erdvės – nauji pavadinimai

REKLAMA
REKLAMA

Pakeisti ir teatro erdvių pavadinimai. Nuo šiol „Palėpės salė“ vadinsis „Mažąja scena“, „Didžioji salė“ - „Didžiąja scena“, „Sriubos salė“ - „Tavernos scena“.

„Sriubos teatras“ buvo kuriozinių istorijų teatras. Tai nuostabus žanras ir teatras teatre. Nuo šiol komedijos, kūrybiniai susitikimai nebe su sriuba, bet su kava, arbata ir pyragaičiai vyks naujoje „Tavernos scenoje“.

Naujokai teatre

Kauno dramos teatras pasipildė naujais, kūrybingais žmonėmis. Trupėje – aštuoni naujokai, ką tik baigę profesorės Algės Savickaitės bakalauro kursą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas jie važinėja į repeticijas iš Vilniaus į Kauną. Mat visi naujokai – vilniečiai. Beje visi jie tęs magistro studijas LMTA.

Visi jie dalyvauja šį sezoną rengiamose premjerose. Iki šių metų pabaigos teatre bus pristatytos net aštuonios premjeros – trys diplominiai naujųjų aktorių darbai, trys režisierių darba ir vienas autorinis bei vienas užsienio režisieriaus darbas.

Premjeros

Sezoną teatras pradės aktorės ir režisierės Inesos Paliulytės spektakliu „Liūdnas Dievas“. Režisierė, pasak teatro vadovo Egidijaus Stanciko, nepaliauja dirbti su vaikais. Ji pati parašė šią pjesę. Iš pradžių pjesė buvo statoma mažiesiems, tačiau vėliau virto spektakliu visai šeimai.

REKLAMA

Tai skaudus pasakojimas apie gerąjį vaikų draugą, kartu su jais nuėjusį į mirtį Varšuvos gete. Spektaklis ypatingas ir tuo, kad jame vaidina 200 įvairaus amžiaus Kauno vaikų, kuriuos suvaldyti scenoje režisierė stengėsi visą vasarą...

Gruzinų režisierius Davidas Mgebrišvilis pakvies į spektaklio pagal Oscaro Wilde’o pasaką „žvaigždžių berniukas“ premjerą. Tai pasaka suaugusiems.

Jaunimo tematiką palies jauno režisieriaus Kirilo Glušajevo spektaklis pagal taip pat jauno dramaturgo Ivano Vyrypajevo pjesę „Sapnai“ bei Viliaus Malinausko režisuotas spektaklis „šlykštukas/Bjauruolis“.

Dar viena naujiena tai, kad šiemet Kauno dramos teatras taps tarptautinio kino festivalio partneriu. Teatro salės virs kino salėmis. Šį mėnesį teatre apsilankys ir prancūzų trupė, kuri pristatys naujosios dramaturgijos skaitinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų