REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalingasis kaunietis verslininkas Gintautas Remeika neišbrenda iš skandalų. Ketvirtadienį nuo ankstaus ryto iki pietų šalia Kauno esančioje pakelės užeigoje „Bajorkiemis“ vėl šeimininkavo ekonominės policijos ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

„Balso.lt“ šaltinių teigimu, vaizdingoje vietoje įsikūrusiam ir gardžiais lietuviškais patiekalais išgarsėjusiam restoranui „Bajorkiemis“ paskelbtas oficialus bankrotas.

REKLAMA

Nors pastaruoju metu ši pakeleivių pamėgta užeiga buvo registruota kitos įmonės vardu, tačiau paaiškėjo, jog jai vadovauja to paties G. Remeikos sutuoktinė Laima Remeikienė, kuri neseniai triukšmingai išgarsėjusiam verslininkui pagimdė vaiką. Pats G. Remeika su jį aplankiusiais teisėsaugininkais bendravo įžūliai.

Vėliau šūkavo, jog prieš pareigūnus „turįs nenuginčijamų įrodymų“ – jo kišenėje buvo pastebėtas miniatiūrinis diktofonas.

REKLAMA
REKLAMA

Spėjama, jog verslininkas pats provokavo ir įrašinėjo diskusijas su „Bajorkiemyje“ kratas atlikusiais pareigūnais.

G. Remeika buvo sulaikytas ir iš „Bajorkiemio“ išgabentas tolimesnei apklausai policijoje.

Į restoraną gausiai susirinkusiems žurnalistams antstoliai tepasakė: „Vyksta įprastas bankrutuojančios įmonės likvidavimo procesas“.

Restoranui priklausančią įrangą, baldus, kompiuterinę techniką antstoliai ir ekonominės policijos darbuotojai patikėjo prižiūrėti vienos seniausiai Kaune gyvuojančių saugos tarnybos „Eksaras“ apsaugininkams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gegužės pabaigoje antstoliai taip pat buvo užsukę į „Bajorkiemį“ ir tąsyk paskelbė net 23 varžytynes, per kurias siūlė įsigyti įvairaus šiai pakaunės užeigai priklausančio turto. Tąsyk triukšmas kilo todėl, jog restorano šeimininkai apie 40 tūkstančių litų buvo skolingi garsaus popatlikėjo Žilvino Žvagulio įmonei už naujametę programą.

2005 metais nesutarimai tarp gerai žinomą Kauno restoranų tinklą „Bernelių užeiga“ valdžiusios bendrovės akcininkų G. Remeikos ir Algirdo Mažeikos kilo po to, kai partneriai kaltino vienas kitą verslo žlugdymu ir reikalavo grąžinti skolas.

REKLAMA

Milijonieriumi, garsėjančiu itin plačiomis pažintimis, mėgdavęs prisistatinėti G. Remeika Kaune sužibėjo, kai susipažinęs su aiškiarege Audrone klusniai vykdė jos pažadus. Kalbama, jog siekdamas paveikti tuometį verslo partnerį A. Mažeiką jis keletą mėnesių atlikinėjo įvairius magiškus ritualus.

Tarp neaiškios reputacijos burtininkės Audronės klientų anksčiau buvo ir daugiau žinomų šalies verslininkų, politikų ir net nusikalstamo pasaulio veikėjų.

„Balso.lt“ šaltinių teigimu, G. Remeikos vyresnioji duktė G. jau ne vienerius metus palaiko artimus ryšius su praeityje pagarsėjusios Kauno Šilainių rajone suformuotos trijų brolių mašinvagių gaujos nariu. Šios gaujos nariai neretai viešose vietose lankydavosi su Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetų tituluojamo Henriko Daktaro bičiuliais.

REKLAMA

Yra duomenų, jog didelės pinigų sumos iš bendros A. Mažeikos ir G. Remeikos bendrovės „Bajorkiemis“ prieš keletą metų buvo pervestos tuometinei Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungai, vadovaujamai Kazimieros Prunskienės.

Kalbama, jog vėliau iš Žemės ūkio ministerijai pavaldžios Nacionalinės mokėjimo agentūros G. Remeika gavo Europos Sąjungos lėšų netoliese Trakų statyti nuosavą restoraną „Trakų dvarkiemis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų