REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno policija antradienį sulaikė keturis asmenis iš Šri Lankos, įtariamus banko mokėjimo kortelių padirbimu ir disponavimu jomis.

REKLAMA
REKLAMA

Policija pranešė, jog surengus operaciją, sulaikyti keturi asmenys, pas kuriuos rasta daugiau nei šimtas netikrų banko mokėjimo kortelių, įranga joms gaminti bei didelis kiekis pinigų.

REKLAMA

25-erių, 26-erių, 27-erių ir 34-erių iš Šri Lankos kilę asmenys buvo sulaikyti viešbutyje miesto centre. Visi keturi užsieniečiai turėjo laikinus leidimus gyventi Didžiojoje Britanijoje ir kelionės dokumentus. Apie sulaikymą informuota Didžiosios Britanijos atstovybė.

Apžiūros metu viešbučio kambariuose rasti trys nešiojamieji kompiuteriai, 2 atminties laikmenos - viena iš jų su programine įranga, skirta mokėjimo kortelių įrašymui - magnetinių kortelių duomenų įrašymo ir nuskaitymo įrenginys, jungiamas prie kompiuterio, dvi navigacinės įrangos, bankomatų ir jų adresų sąrašas.

REKLAMA
REKLAMA

Piliečių lagaminuose ir asmenų apžiūros metu buvo rasta apie 75 tūkst. litų įvairių šalių valiuta: 25 tūkst. litų, 10,5 tūkst. eurų, 260 Anglijos svarų bei 5,7 tūkst. JAV dolerių. Taip pat rastos 145 netikros banko mokėjimo kortelės su ant jų užrašytais PIN kodais bei 40 tuščių kortelių.

Pareigūnų duomenimis, visi šie asmenys pinigus su netikromis kortelėmis nuiminėjo įvairiuose bankomatuose ne tik Kaune, bet ir kituose šalies miestuose. Nustatinėjama, iš kokių šalių bankų sąskaitų buvo pasisavinti pinigai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu visi keturi įtariamieji sulaikyti 48 valandoms, ketvirtadienį ketinama kreiptis į teismą dėl jų suėmimo.

Tyrimas dėl netikrų mokėjimo instrumentų, skirtų atsiskaityti negrynais pinigais, neteisėto disponavimo, pradėtas rugpjūčio 31-ąją.

Tą dieną pareigūnai buvo informuoti, kad prekybos centre „Savas“, esančiame Savanorių prospekte, iš „DNB NORD“ banko bankomato nuimami pinigai su padirbtomis kortelėmis.

Vaizdo stebėjimo kamerų pagalba užfiksavus tai dariusį asmenį, netrukus sulaikytas Šri Lankos pilietis. Jis turėjo 28 banko korteles su užrašu „TUXEDO Blue Diamond“, ant kurių markeriu buvo užrašyti PIN kodai bei 1,3 tūkst. litų. Teismas 31-erių metų šrilankietį leido suimti dviem mėnesiams.

Plačiau apie tai – LNK žinių vaizdo reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų