REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Chkhikvadzė teigia, kad jo šalis neketina imtis jokių sankcijų prieš Baltijos šalis dėl aktyvios jų paramos Gruzijai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai kaimyninės valstybės diplomatas pareiškė trečiadienį po susitikimo su premjeru Gediminu Kirkilu.

REKLAMA

Ambasadorius ir premjeras žurnalistams teigė sutarę nekomentuoti susitikimo turinio, tik pranešė, jog kalbėta apie „pozityvią Lietuvos ir Rusijos santykių darbotvarkę“.

Rusijos ambasadorius tvirtino, kad su Lietuvos Vyriausybės vadovu aptartas bendradarbiavimas prekybos, ekonomikos, kultūros srityse. „Toks įspūdis, kad kalbėjome viena kalba, ir mūsų pozicijos sutapo“, - sakė V.Chkhikvadzė.

Paklaustas, ar tiesa, kad Rusija grasina ekonominėmis sankcijomis Baltijos šalims, taip pat ir Lietuvai, dėl jų pozicijos Gruzijos atžvilgiu, V.Chkhikvadzė teigė, kad tai netiesa.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekada jokiomis sankcijomis mes niekam negrasinome. Manome, kad tai išgalvotas klausimas, kuriuo kai kas siekia, jog mūsų santykiai taptų dar labiau įtempti, - tvirtino ambasadorius. - Štai mums grasina kai kuriomis sankcijomis dėl Gruzijos, bet mes nebijome“.

Praėjusią savaitę Rusijos ambasadoriai Latvijoje, Estijoje ir Lietuvoje vienu metu susitiko su šių valstybių užsienio reikalų ministrais.

Neoficialiomis žiniomis, per šiuos susitikimus, be kita ko, užsiminta, kad vienareikšmiška Baltijos šalių parama Gruzijai esą gali turėti ekonominių ar energetinių padarinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų