REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorke toliau tęsiasi paskutinis šio sezono „Didžiojo kirčio“ turnyras „US Open“, kurio prizų fondą sudaro net 20,657 milijonų JAV dolerių. Vakar buvo pabaigti žaisti aštunfinalio susitikimai, kuriuose kaip reikiant pavargti turėjo favoritais laikyti tenisininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Antroji pasaulio raketė šveicaras Rogeris Federeris tik po visų penkių setų pareikalavusios ir net 3 valandas 32 minutes trukusios kovos 6:7, 7:6, 6:3, 3:6, 6:3 palaužė rusą Igorį Andrejevą ir vargais negalais prasimušė į varžybų ketvirtfinalį.

REKLAMA

Šveicarijos vėliavnešys Pekino olimpiados atidarymo ceremonijoje R. Federeris po sunkiai išvargtos pergalės neslėpė pasitenkinimo savimi:

„Esu tikrai laimingas, nes atlaikyti penkis setus nėra taip paprasta – per tą laiką būna ir labai gerų, ir labai blogų atkarpų. Paskutiniame sete stengiausi nebedaryti tiek daug nereikalingų klaidų ir, matyt, tai man ir padėjo pergalingai finišuoti. Esu tikrai patenkintas tuo, kaip šiandien kovojau.“

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtfinalyje titulą ginantis 27-erių metų teniso vunderkindas iš Šveicarijos išmėgins savo jėgas su didžiausiu turnyro atradimu Liuksemburgo atstovu Gillesu Mulleriu, kuris pateikė dar vieną sensaciją ir nuskriaudė rusą Nikolajų Davydenką 6:4, 4:6, 6:3, 7:6.

Ne ką lengviau vakar sekėsi ir kitam pripažintam didmeistriui – serbui Novakui Djokovičiui. Trečioji pasaulio raketė irgi tik po penkių setų 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3 privertė kapituliuoti ispaną Tommy Robredą ir iškopė į kitą etapą. 21-ų metų Balkanų atstovas jame susikaus su kortų šeimininku – įspūdingą formą demonstruojančiu amerikiečiu Andy Roddicku, kuris aštunfinalyje be didesnių ceremonijų 6:2, 6:4, 6:1 suraitė čilietį Fernando Gonzalezą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterų varžybose pergalingą savo žygį pratęsė Pekino olimpinių žaidynių čempionė rusė Jelena Dementjeva, 6:2, 6:3 nepalikusi jokių šansų kairiarankei šveicarei Patty Schnyder. Dabar J. Dementjeva turnyro pusfinalyje surems raketes su Serbijos tenisininke Jelena Jankovič, kuri taip pat nesunkiai vos 1 valandą 30 minučių trukusioje dvikovoje 6:1, 6:4 susitvarkė su austre Sybille Bammer.

Visų antradienį vykusių dvikovų rezultatai:

Vyrai, aštunfinalis

Rogeris Federeris (Šveicarija)Igoris Andrejevas (Rusija) 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 6:3, 3:6, 6:3

REKLAMA

Gillesas Mulleris (Liuksemburgas)Nikolajus Davydenka (Rusija) 6:4, 4:6, 6:3, 7:6 (12:10)

Novakas Djokovičius (Serbija) – Tommy Robredo (Ispanija) 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3

Andy‘s Roddickas (JAV) – Fernando Gonzalezas (Čilė) 6:2, 6:4, 6:1

Moterys, ketvirtfinalis

Jelena Dementjeva (Rusija) – Patty Schnyder (Šveicarija) 6:2, 6:3



Jelena Jankovič (Serbija)
– Sybille Bammer (Austrija) 6:1, 6:4

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų