REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienis Lietuvos ir pasaulio biržose

Šiandien Vilniaus vertybinių popierių biržoje prekyba vyko gana pasyviai. Bendra VVPB apyvarta siekė 2,32 mln. litų, o sandorių buvo sudaryta 631. OMXV indeksas sumenko 0,36 proc. iki 425,71 punkto ribos. Brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai buvo 13/8. Aktyviausiai prekiauta banko „Snoras“ akcijomis, kurių kaina pakilo 0,32 proc., o apyvarta buvo 0,45 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį JAV buvo nedarbo diena, todėl prekyba biržose nevyko.

Nors Azijoje investuotojų nuotaikas daugiausia lėmė naftos kainos, pagrindiniai regiono indeksai bendros krypties šįryt neįgavo. Krintančios naftos kainos žemyn „nusitempė“ Japonijos Nikkei 225 indeksą (-1,75 proc.), tačiau padėjo Honkongo Hang Seng indeksui pakilti net 0,65 proc., šioje biržoje pabrangus oro linijų akcijoms. Kinijos oro bendrovės „Air China“ akcijų kaina padidėjo daugiau nei 8 proc., tačiau Kinijos Shanghai Composite indeksas smuko daugiausia regione – net 3,86 proc. Taip vyksta, nes į vienus indeksus yra įtraukta daugiau bendrovių, susijusių su nafta, o į kitų – mažiau.

Šįryt daugumos pagrindinių Europos akcijų biržų indeksai kilo. Daugiausia išaugo Belgijos Bel-20 indeksas (1,47 proc.), mažiausiai – Čekijos PX (0,05 proc.). Pagrindinės investuotojų nuotaikas lėmusios naujienos buvo naftos kainos smukimas, lėmęs oro linijų bendrovių, kelionių agentūrų ir kitų įmonių, kurioms naudingos mažesnės kuro kainos, akcijų kursų kilimas. Kita priežastis – euro kurso susilpnėjimas, padėjęs atsigauti su eksportu susijusioms įmonėms. Iš pagrindinių Europos biržų vienintelės Norvegijos akcijų kursas smuko (-3,88 proc.), daugiausia dėl tos pačios priežasties, dėl kurios kilo kitos Europos rinkos – naftos kainos kritimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų