REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį baigėsi tris dienas trukęs didžiausias iki šiol šalyje stalo futbolo turnyras „Vilnius Open 2008“. Pirmąsias vietas atvirosiose rungtyse užėmė atvykėliai iš Lenkijos ir Rusijos, tačiau lietuvaičiai taip pat neliko be taurių.

REKLAMA
REKLAMA

Vienetų rungtyje auksą iškovojo bene geriausias turnyro žaidėjas lenkas Marcinas Snopkowskis, antras liko jo tautietis Krzysztofas Wierzbickis, o bronzą lietuviams išsaugojo Dominykas Žilėnas, pakeliui įveikęs ir Rusijos čempioną Nikitą Poletaevą.

REKLAMA

Dvejetų varžybose pirmąją ir antrąją vietas iškovojo lenkų pora M. Snopkowskis ir K. Wierzbickis su rusais N. Poletaevu ir V. Grynevichu. Treti šioje nelengvoje rungtyje liko mūsiškiai Dominykas Žilėnas su Tadu Cislikausku.

Moterų vienetų rungtyje auksą laimėjo Rusijos atstovė Olga Sarnitskaya, sidabrą - Galina Dorofeeva, o bronzą - lietuvaitė Eglė Vaicekauskaitė. Moterų dvejetų rungtyje ant nugalėtojų pakylos lipo net dvi moterų komandos iš Lietuvos – Julija Juknevičiūtė su Egle Matuliauskienė ir Marija Balinskaitė su Egle Vaicekauskaite. Auksas atiteko merginų komandai iš Rusijos (Olga Sarnitskaya ir Galina Dorofeeva).

REKLAMA
REKLAMA

Pramoginę D.Y.P. rungtį laimėjo lietuvio ir lenko duetas - M. Snopkowskis ir G. Čekanauskas, o mišrių porų, vyrų ir moterų dvejetuose pergalę šventė N. Poletaevas su  Galina Dorofeeva.

NSFF rungtyse didesnių netikėtumų sulaukta tik moterų dvejetų rungtyje, kurią laimėjo naujokės Arvasevičiūte Gabrielė ir Julija Zubavičienė. Vienetų rungtyje pirmoji vieta atiteko D. Žilėnui, dvejetuose - D. Žilėnui ir T. Cislikauskui.

Dėl vykusiai surengto tokio masto turnyro organizatoriai sulaukė nemažai komplimentų ir iš svečių, ir iš Lietuvos žaidėjų. Atvykėlius maloniai nustebino futbolo stalų skaičius sostinės baruose ir kylantis lietuvaičių lygis. Jau nuo rudens besidomintys stalo futbolu ir norintys tobulėti galės treniruotis tarptautinį ITSF standartą atitinkančiame klube „Play Club“, arba ieškoti naujų iššūkių „FOOS IN“ ženklu pažymėtose vietose, kuriose stovi futbolo stalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot NSFF prezidento Giedriaus Zubricko, šis turnyras – tik pasirengimas dar didesniam kitų metų „Vilnius Open 2009“, įvyksiančiame drauge su Vilniaus - Europos kultūros sostinė renginiais.

S. Nėries gimnazijos sporto salėje vykęs renginys – pirmasis stalo futbolo turnyras Lietuvoje, kuriam Tarptautinė stalo futbolo federacija (ITSF) suteikė oficialų „Pro Tour“ statusą. Kartu su juo įvyko ir finalinis Lietuvos stalo futbolo čempionato 2007-2008 sezono etapas, po kurio paaiškėjo stipriausi Lietuvos žaidėjai vienetų, atvirų dvejetų ir moterų dvejetų kategorijose.

REKLAMA

Lietuva ITSF nare tapo visai neseniai, bet jau spėjo sudalyvauti tarptautiniuose turnyruose Lenkijoje, Slovakijoje, taip pat – Vokietijoje ir Austrijoje vykusiuose pasaulio čempionatuose. Šalių reitinguose per metus Lietuva iš 43-osios pozicijos pakilo į 24-ąją, aplenkdama tokias šalis kaip Rusija bei Jungtinius Arabų Emyratus.

Vos prieš kelerius metus sostinės klube „Play Club“ pradėjus formuotis nuolatinių žaidėjų ratui, šiandien stalo futbolas Lietuvoje tampa vis populiaresnis - kuriasi šio azartiško sporto klubai, daugėja vietų, kuriose galima pažaisti, tobulėja žaidėjų įgūdžiai. Daug įtakos lietuvaičių žaidimo lygiui turi ir tarptautiniuose turnyruose įgyjama patirtis.

Įsikūrus Nacionalinei stalo futbolo federacijai (NSFF), per metus šalies žaidėjų lygis gerokai pakilo, todėl mūsiškiai su gilesnes stalo futbolo tradicijas turinčiais priešininkais žaidė kaip lygūs su lygiais ir nusileido tik po aršios kovos.


„News Bridgepix“ nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų