REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marijampolės savivaldybės mokyklinių autobusų vairuotojus šiemet bus galima atpažinti iš vienodos aprangos. Juodas kelnes, liemenes ir kepurėles su savivaldybės atributika vairuotojams pasiūdino savivaldybė, rašo antradienio „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Marijampolės savivaldybės mero Rolando Jonikaičio, uniformuoti vairuotojai bus priversti pasitempti, rodyti pavyzdį.

Iš 27 geltonųjų autobusų, skirtų Lietuvos mokykloms, vienas užvakar atriedėjo į Marijampolę. Autobusas atiteko vienai iš didžiausių ir moderniausių kaimo pagrindinių mokyklų savivaldybėje - Želsvos pagrindinei mokyklai. Tai jau septintasis geltonasis mokyklinis autobusas savivaldybėje.

REKLAMA

Praėjusiais metais į mokyklas būdavo pavėžėjama vidutiniškai 2394 moksleivių. Iš jų apie 500 vežiojami mokykliniais autobusais. Kaip ir praėjusiais metais, į mokyklas bus vežiojami Marijampolės miesto vidurinių mokyklų penktų klasių mokiniai. Prevencinė programa „Saugus penktokų kelias į mokyklą“ pradėta vykdyti praėjusiais metais, kai Sūduvos vidurinėje mokykloje nebebuvo priimami mokiniai į penktąsias klases. Diduma Degučių rajono penktokų persikėlė į „Ryto“ ir Jono Totoraičio vidurines mokyklas.

Planuojama, kad šių metų rugsėjį į Marijampolės savivaldybės bendrojo lavinimo mokyklas susirinks apie 10 700 mokinių.

Praėjusiais metais mokėsi beveik 500 mokinių daugiau negu šiemet. Pirmą kartą mokyklų duris pravers 690 pirmokų.

Dalia BYČIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų