REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jis vienas iš labai retų IDM stiliaus kūrėjų, kurio albumai papuola į prestižinio Britanijos muzikos žurnalo NME renkamus geriausių metų albumų top 50-ukus. Jis ne tik remiksuoja  Björk dainas, bet ir su ja koncertuoja. Maža to, jis vienas iš nedaugelių savo nekomercinio stiliaus įrašus parduodantis net 100 000 kopijų tiražais. Tai visame pasaulyje žinomas įrašų kompanijos „Planet-Mu“ bosas - Mike Paradinas, arba tiesiog  Mu-Ziq.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent su jo bei elektroninės muzikos kūrėjo iš Islandijos Ruxpin koncertu šį  penktadienį, rugsėjo 5 d., klube „Gravity“ savo trečią sezoną pradės renginių serija „Sutemos Live“. Per dvejus metus šioje serijoje „gyvai“ jau pasirodė užtikrinti elektroninės muzikos herojai: Apparat, „Plaid“, Monolake, SCSI9, Yagya, Vladislav Delay, Michael Fakesch, Deadbeat, Donnacha Costello, Stewart Walker, Anders Ilar, Jan Jelinek, Thomas Fehlmann, Joris Voorn, Luke Vibert bei „Modeselektor“.

REKLAMA

Remiksai ir turas su Björk

Prieš daugiau nei dešimt metų išgarsėjęs elektroninės muzikos pionierius, 37-erių Mike Paradinas iš viso išleido per 20 įvairiausių albumų. Be to, dar jis yra išleidęs kelis diskus kartu su Aphex Twin, Speedy J bei Luke Vibert. Visai netrukus po savo karjeros pradžios Mike buvo ne tik paprašytas remiksuoti vienas populiariausių Islandijos perlo Björk dainas „Hunter“ ir „All is Full Of Love“, bet ir pakviestas kartu groti jos pasauliniame koncertiniame ture. Be Björk britas dar remiksavo „Mogwai“, Aphex Twin, Neneh Cherry, Tricky, „Múm“, „Blur“ singlus.

REKLAMA
REKLAMA

„Su kiekvienu nauju „Sutemų“ renginiu vis mažiau lieka atlikėjų, kuriuos svajojome atvežti į Lietuvą. Mike yra vienas iš tų. Jis - tikras elektroninės muzikos mohikanas. Mokytojas, eksperimentatorius, daugybės debiutuojančių kūrėjų pagalbininkas, visiškai nenuspėjamų koncertų kaltininkas. Mums Mike yra toks pats svarbus, kaip Aphex Twin ar „Autechre“, kurių greičiausiai taip niekada ir nepamatysime Lietuvoje. Juk jų honorarai siekia šimtą tūkstančių litų“, - renginio svečią giria „Sutemų“ atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelias į žvaigždes su „Planet-Mu“

Šiandien viena populiariausių eksperimentinės muzikos įrašų kompanijų „Planet Mu“ buvo įkurta 1995-ais, kai muzikos gigantas „Virgi Records“ įpareigojo Mike sukurti naują „leiblą“. Tiesa, po trejų metų ši kompanija tapo Mu-Ziq nuosavybe ir jau dešimtį metų leidžia pasaulyje išgarsėjusius elektroninės muzikos atlikėjus: Luke Vibert, Venetian Snares, Datach'i, Leafcutter John, Frog Pocket, Boxcutter, The Gasman, Tim Exile, Shitmat bei kitus.

Eksperimentinių garsų tendencijas diktuojanti įrašų kompanija „Planet Mu“ šių metų pradžioje po savo sparnu priglaudė ir bene perspektyviausią Lietuvos elektroninės muzikos kūrėją Few Nolder bei išleido jo debiutinę plokštelę „No Mo“. Dabar kalbama ir apie Few Nolder debiutinį albumą šioje kompanijoje, tačiau kada tiksliai jis pasirodys kol kas nepranešama.

REKLAMA

Po įrašų „Sutemose“ – koncertas Vilniuje

Šį penktadienį „Sutemose“ galėsi gyvai išgirsti ne tik eksperimentinės muzikos tėtį Mike Paradinas, bet ir IDM muzikos atstovą iš Islandijos Ruxpin. Labiausiai jį išgarsino dar 1999-aisiais sukurtas remiksas garsiosios islandų grupės „Mum“ kūriniui „The Ballad Of The Broken Birdie Records“. Penkis albumus išleidęs islandas nevengė bendradarbiauti ir su „Sutemų“ įrašų kompanija. Jis pasirodė ne tik keliuose „Intelligent Toys“ rinkiniuose, bet ir remiksavo žinomo Lietuvos projekto „FusedMarc“ kompoziciją. Per paskutinius kelis metus Ruxpin įvairiausiuose festivaliuose grojo kartu su „Mum“, „The Orb“, Bola bei Yagya.

Svečiams renginyje šį kartą talkins komandos „Dubstep“ narys DJ Nightjar bei „Sutemų“ atstovas DJ Walkman. Pastarasis gi visai neseniai viešėjo pas Ruxpin svečiuose Islandijoje ir grįžęs liko sužavėtas juo: „Paklausęs Ruxpin muzikos niekada nepagalvotum, kad jis galėtų būti toks linksmas ir paprastas. Nors islandai pakankamai uždari ir šalti žmonės, jis buvo visai kitoks. Guldau galvą, kad per „Sutemų“ renginį Ruxpin koncertas tikrai visiems „nuraus stogą“, - teigė didžėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų