REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį vykusiame Naujosios sąjungos tarybos posėdyje buvo patvirtinti socialliberalų kandidatai vienmandatėse apygardose ir partijos rinkimų sąrašas. Socialliberalų vedlys Artūras Paulauskas neslepia: sėkmės atveju pasibaigus rinkimams jis sieksiąs tapti Vyriausybės vadovu, rašo pirmadienio „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Priekyje – patyrę politikai

Pirmą vietą savo rinkimų sąraše socialliberalai atidavė partijos pirmininkui A.Paulauskui. Antra vieta atiteko valstybės santykius su streikavusiais pedagogais sugebėjusiam normalizuoti švietimo ir mokslo ministrui Algirdui Monkevičiui. Parlamentarė Nijolė Steiblienė Naujosios sąjungos sąraše įrašyta trečioje vietoje.

REKLAMA

Beje, visas Naujosios sąjungos sąrašo trejetas bandys laimę ir Vilniaus vienmandatėse apygardose. A.Paulauskas iškėlė savo kandidatūrą sostinės Fabijoniškių apygardoje, A.Monkevičius - Žirmūnų apygardoje, N.Steiblienė - Justiniškių.

Ketvirtą vietą savo sąraše socialliberalai patikėjo Seimo nariui Vaclovui Karbauskiui, penktą - Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Alvydui Sadeckui, šeštą - partijos atsakingajam sekretoriui Vaidui Pliusniui, septintą ir aštuntą - parlamentarams Valerijui Simulikui ir Alvydui Ramanauskui.

REKLAMA
REKLAMA

Devinta socialliberalų sąrašuose yra Šiaulių vicemerė, Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės žaidėjo Roberto Javtoko motina Alma Javtokienė.  Pirmą dešimtuką baigia žurnalistas, buvęs pramoginių laidų vedėjas Henrikas Vaitiekūnas.

Žymi aktorė Gražina Baikštytė tapo keturiolikta, buvęs krepšininkas Gintautas Šivickas - aštuonioliktas.

Pasak A.Paulausko, pagrindiniai kriterijai, kuriais remiantis buvo sudarytas sąrašas, buvo kandidato populiarumas, aktyvumas partijoje ir balsų skaičius, gautas ankstesniuose rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialliberalai atviri visoms partijoms

A.Paulauskas neslepia, kad turi ambicijų tapti ministru pirmininku.  „Mūsų partija yra viešai deklaravusi, kad sėkmės atveju rekomenduotų ir deleguotų mane į premjero postą“, - „Respublikai“ sakė Naujosios sąjungos lyderis.

Spalio 12 d. vyksiančiuose Seimo rinkimuose Naujoji sąjunga tikisi gauti nuo 20 iki 30 mandatų.

A.Paulauskas duoda suprasti: pasibaigus rinkimams Naujoji sąjunga bus pasiruošusi bendradarbiauti su visomis parlamentinėmis partijomis. Vienintelė bendradarbiavimo sąlyga - partijų programinių nuostatų suderinamumas.

REKLAMA

Pasak Naujosios sąjungos lyderio, svarbiausias socialliberalų uždavinys bus vidurinio visuomenės sluoksnio stiprinimas ir didinimas.

„Svarbiausias mūsų ideologijos pagrindas ir tikslas - sukurti vidurinį sluoksnį. Tam įgyvendinti mes ir sukūrėme Galimybių programą. Ji apima švietimą, sveikatos apsaugą, verslo sąlygų gerinimą, žmogaus saugumą visuomenėje. Kaip vieną iš prioritetų išskyrėme energetiką, - „Respublikai“ sakė A.Paulauskas. - Mūsų komanda - profesionali, kompetentinga, turinti patirties politikoje - galėtų įgyvendinti šią programą“.

Sergejus TICHOMIROVAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų