REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir cento sąjungos tarybos šeštadienį patvirtintas Seimo rinkimų sąrašas - vienaip ar kitaip spėjusių išgarsėti politikų ir visuomenei gerai žinomų žvaigždžių kokteilis. Su tokia komanda liberalcentristų sąrašo lyderis Artūras Zuokas žada Lietuvą paversti nekorumpuota laimingų žmonių šalimi, rašo pirmadienio „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Sąraše – šeiminis tandemas

Savaitgalį vykusiame Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) tarybos posėdyje patvirtintas 141 žmonių sąrašas spalio 12 d. vyksiančiuose Seimo rinkimuose ir iškelti kandidatai visose 71 vienmandatėje rinkimų apygardoje.

REKLAMA

Į rinkimus liberalcentristus ves partijos pirmininkas A.Zuokas. Jis taip pat kandidatuosiantis Vilniaus Senamiesčio vienmandatėje apygardoje.  Toliau rikiuojasi pirmasis Seimo pirmininko pavaduotojas Algis Čaplikas, Seimo narys Vytautas Bogušis, buvęs vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys ir vienas artimiausių A.Zuoko bendražygių LiCS centrinio rinkimų štabo vadovas Žilvinas Šilgalis.

Pirmajame dešimtuke taip yra Seimo narys parlamentaras Raimundas Palaitis, vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila, Tauragės apskrities viršininkė Irena Ričkuvienė, Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius ir galiūnas Žydrūnas Savickas. Vienuoliktoje vietoje atsidūrė kultūros ministras Jonas Jučas.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinė - 141-oji - sąrašo vieta atiteko A.Zuoko žmonai Agnei Zuokienei.

Nusileidžia tik A.Valinsko partijai

Į rinkimų sąrašą priviliotų žvaigždžių skaičiumi LiCS nusileidžia tik pramogų verslo ryklio Arūno Valinsko sukurtai politinei jėgai - Tautos prisikėlimo partijai.

Be galiūno Ž.Savicko, savo sąrašą liberalcentristai papuošė ir kitais visuomenei gerai žinomais veikėjais. Dėl savo dukters Luisos kovą pralaimėjusiai klaipėdietei Ingai Rinau atiteko 29 vieta. Buvęs krepšininkas, Kauno „Žalgirio“ štabo treneris Darius Mackoliūnas įrašytas 33-ias, 55-asis - buvęs futbolininkas, o dabar Gargždų „Bangos“ treneris Valdas Ivanauskas. Dainininkė Asta Pilypaitė atsidūrė 45 vietoje, fotomenininkas Saulius Paukštys - 51-oje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažadų karalystė

A.Zuokas šeštadienį dar kartą patvirtino, kad partija sieks gauti ne mažiau nei 25 Seimo nario mandatus ir prisiimti atsakomybę sudarant Ateities Vyriausybę.

„Mes galime suformuoti Vyriausybę, kuri pasiūlys naujus sprendimus, realias ilgalaikes permainas. Turime pasiekti, kad jau 2015 m. Lietuva pagal laimingumo indeksą būtų tarp 15 laimingiausių valstybių pasaulyje“, - dėstė liberalcentristų vedlys.

Populistinėje LiCS programoje „Geresnė Lietuva“ įrašyta, kad geresnėje Lietuvoje žmonės nebijos sąskaitų už dujas, šilumą ar elektrą, kainų maisto prekių parduotuvėse ar kuro kolonėlėse.

REKLAMA

Liberalcentristai žada sumažinti gyventojų pajamų mokesčio tarifą iki 20 proc., padarydami šį tarifą vieninteliu, ir siekti, kad Lietuva iki 2015 m.  pagal korupcijos suvokimo indeksą būtų tarp 10 skaidriausių valstybių.

Taip pat liberalcentristai pasišovė įgyvendinti ir valstybės valdymo reformas steigiant dvi naujas ministerijas, turinčias kiek šaržuotus pavadinimus ir vizijas - Ateities ir Veiksmo (Energetikos ir būsto modernizavimo ministerija). Tačiau šios dvi turi būti įsteigtos ne didinant esamų ministerijų skaičių, o reorganizuojant jas.

REKLAMA

Ateities ministerija, remiantis liberalcentristų vizija, būtų atsakinga už žinių ekonomikos ir žinių visuomenės plėtrą, mokslo, informacinių ir telekomunikacinių technologijų plėtrą bei inovacijas.

Vietoj Aplinkos, Susisiekimo ir Ūkio ministerijų siūloma ministerija - Energetikos ir būsto modernizavimo - turėtų rūpintis energetikos sektoriumi ir pastatų renovavimu.

Sergejus TICHOMIROVAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų