REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Studentams rudenį už mokslą mokėti avansu neteks, teigia premjeras Gediminas Kirkilas.

G.Kirkilas ketvirtadienį LNK laidoje „Pikas“ pareiškė, jog po teisinių ir finansinių diskusijų nutarta, kaip nedidinant valstybės išlaidų rasti 32 milijonus litų, reikalingų tam, kad studijuojantiems netektų mokėti už mokslą rudenį.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu visus nuraminti - už mokslą mokėti nereikės. Vakar (trečiadienį - BNS) su Finansų ir Švietimo ir mokslo ministerija radome sprendimą. Į detales nenorėčiau leistis, bet studentai gali ramiai gilintis į mokslus, ruoštis egzaminams, ir tiems, kas išlaikys juos sėkmingai, už mokslą mokėti nereikės,“ - sakė premjeras.

REKLAMA

Esą atsirado vidinių resursų, tačiau kokių tiksliau, G.Kirkilas neatskleidė.

Anot jo, „biudžetas tikrai labai įtemptas, kadangi turime fiskalinės drausmės įstatymą, gana didelius įsipareigojimus - turime mažinti infliaciją ir nedidinti išlaidų. Tad jų ir nedidinsime - rasime vidinius rezervus, kurie užtikrins studentams nemokamą mokslą.“

Finansų ministras Rimantas Šadžius anksčiau tvirtino, jog apmokėti visų studentų rudenines studijas valstybė nepajėgi.

REKLAMA
REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius su studentais prieš porą savaičių pasirašė Ketinimų protokolą, kuriame pasižadama siekti, kad už studijas rudenį visų kursų studentai mokėtų ne avansu, o tik sužinoję to semestro, už kurį moka, studijų rezultatus. Ministras pažadėjo stengtis rasti tam reikalingus 32 mln litų.

Šių pažadų finansinį pagrįstumą sukritikavo prezidentas Valdas Adamkus bei parlamentaras Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų