REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 15 dieną 18.30 valandą Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre bus pristatytas ypatingas renginys – į „Muzikinę kelionę“ žiūrovus pakvies jaunosios kartos menininkai pianistas Justas Šervenikas, dainininkas Merūnas Vitulskis ir patyręs aktorius Jonas Braškys.

REKLAMA
REKLAMA

Šie atlikėjai, drauge jau matyti Vilniaus mažojo teatro scenoje (jie susitinka žiūrovų pamėgtame spektaklyje „Meistriškumo pamoka“ kaip aktorės Nijolės Narmontaitės partneriai) parengė turiningą programą, kurioje skambės sudėtingi vokalinio ir fortepijoninio repertuaro kūriniai, literatūros veikalų ištraukos. Literatūrinė ir muzikinė programa siekia žadinti pozityvias žiūrovų ir klausytojų emocijas, sudaro galimybę prisiliesti prie naujai suvokto ir perteikto pasaulinės kultūros paveldo.

REKLAMA

Populiariosios kultūros mėgėjams pažįstamas stipraus balso savininkas M. Vitulskis, išgarsėjęs televizijos projektuose, surengęs ne vieną koncertą su garsiais Lietuvos rimtosios muzikos atlikėjais, pernai įrašęs pirmąją kompaktinę plokštelę „Merūnas“, dainuos arijas iš gerai žinomo itališkosios operos repertuaro – Giuseppes Verdi „Traviatos“, Giacomo Puccini „Toskos“, Gaetano Donizetti „Meilės eliksyro“, Ruggiero Leoncavallo „Pajacų“, taip pat dainą „Un giorno sai per noi“, parašytą garsiojo italų kompozitoriaus Nino Rotos muzikos Franco Zeffirelli filmui „Romeo ir Džiuljeta“ temomis.

REKLAMA
REKLAMA

Pianistas J. Šervenikas, šiuo metu studijuojantis Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, surengęs nemaža koncertų įvairiose Lietuvos salėse su žinomais Lietuvos orkestrais, pastaraisiais metais daug dėmesio skiria kameriniam muzikavimui. Vilniaus mažajame teatre pianistas gros Johanno Sebastiano Bacho, Franzo Schuberto, Ferenco Liszto, Sergejaus Rachmaninovo, Johanneso Brahmso, Frédérico Chopino kūrinius.

Prie muzikų prisijungęs aktorius Jonas Braškys – Vilniaus mažojo teatro senbuvis – skaitys Henriko Radausko, Vinco Mykolaičio-Putino, Jono Strielkūno, Federico García Lorca‘os, Vítězslavo Nezvalo, Aleksandro Čako eiles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie šį sumanymą J. Šervenikas sakė: „Idėja šį projektą surengti Vilniuje gimė organiškai: vasarą mes rodėm jį Klaipėdos koncertų salėje ir Tytuvėnų vasaros festivalyje. Tačiau labai norėjome pristatyti mūsų darbą ir sostinės žiūrovams – būtent Vilniaus mažajame teatre. Man ypač malonu dirbti su aktoriumi Jonu Braškiu ir dainininku Merūnu Vitulskiu: įdomi jungtis tarp skirtingų meno sričių ir profesijų. Be abejonės, šiame koncerte skambėsianti muzika turės ypatingą santykį su mumis visais. Taip susiklostė, kad visas koncertas sudarytas iš muzikos, artimos mūsų širdžiai ir sielai. Muzika, kaip ir eilės, yra bendravimo forma. Tad ypatingą vietą koncerte užima šių dviejų menų santykiai. Jų pagalba klausytojui mes norime papasakoti tai, kas kiekvienam bus artima ir tinkama“.

REKLAMA

Vieną iš „Muzikinės kelionės“ iniciatorių žavi jauki, kameriška Vilniaus mažojo teatro scena: „Norėjome išsaugoti kameriškumo dvasią ne tik koncerte, bet ir atlikti jį puikioje kamerinėje salėje. Kamerinis muzikavimas – visada intymus atlikėjo ir žiūrovo pašnekesys.  Džiaugiuosi, kad mes trise ne tik draugaujame scenoje, bet ir už jos ribų, galbūt tai dar labiau padeda suprasti vienas kitą scenoje. Tikiuosi, kiekvienas atėjęs į koncertą, atras tai, ką galės išsinešti namo, paslėpęs giliai giliai širdyje,“ – sakė Justas Šervenikas.

Valstybinio Vilniaus mažojo teatro inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų