REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos ministro pirmininko Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad NATO karinių laivų buvimas Juodojoje jūroje Mikhailo Saakašvilio režimo nebus suprastas kaip raginimas regione laikytis taikos, rašo „Civil.ge“.

REKLAMA
REKLAMA

„Teigiama, kad pagrindinis NATO karinių laivų tikslas yra humanitarinės pagalbos Gruzijai tiekimas. Tačiau tai nėra dažna praktika, kad humanitarinė pagalba yra teikiama naudojantis kariniais laivais. Tokie veiksmai M. Saakašvilio režimo akivaizdžiai nebus suprasti kaip raginimas laikytis taikos. Priešingai, tai ir toliau skatins prezidentą M. Saakašvilį griebtis neprotingų sprendimų“ – kalbėjo D. Peskovas.

REKLAMA

Rusijos kariuomenės generalinis štabas teigia, kad Juodojoje jūroje šiuo metu yra 10 NATO karinių laivų. NATO jungtinio jūtų štabo atstovai praėjusią savaitę teigė, kad Juodojoje jūroje yra 3 aljanso kariniai laivai – Ispanijos „Almirante Don Juan Bordon“, Vokietijos „F214-Lubeck“ bei Lenkijos „ORP General K. Pulaski“. Šie laivai esą vykdo iš anksto planuotus manevrus.

JAV karinio jūrų laivyno laivas „USS McFaul“ jau perdavė Gruzijai humanitarinę siuntą ir šiuo metu lieka Juodojoje jūroje. JAV pakrančių apsaugos kateris „Dallas“ į Batumį atvyko rugpjūčio 27 dieną ir taipogi atgabeno humanitarinę siuntą, o dar vienas JAV laivas „USS Mount Whitney“ į Gruziją atvyks šio mėnesio pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Suchumyje prisišvartavo Rusijos Juodosios jūros flotilės flagmanas, raketinis kreiseris „Moskva“. D. Peskovas teigia, kad Rusijos laivai greta Abchazijos krantų gali įsikurti nuolatinai. Kremliaus propaganda teigia, kad Rusijos kariniai laivai esą garantuoja saugumą bei stabilumą regione.

Tuo tarpu Gruzija siekia, kad Juodojoje jūroje nuolatinai būtų dislokuoti JAV laivai. Gruzijos gynybos ministras Davitas Kezerašvilis teigia, kad toks žingsnis reikštų, jog V. Putino Rusija daugiau nebegalėtų kištis į Gruzijos reikalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų