REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TS-LKD partijos Politikos komiteto narys

Kandidatas į Seimo narius Šakių apygardoje

TS-LKD daugiamandatės apygardos sąraše Nr. 17



Pagrindinės nuostatos ir principai:

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos taryba pasitikėjo manimi tvirtindama kandidatu į Lietuvos Respublikos Seimą Šakių vienmandatėje apygardoje. Man artimas šio krašto žmonių istorinis indėlis tvirtinant Lietuvos valstybės pamatus bei dabartinis praktiškas gyvenimo būdas, vertinant darbą, tvarkingumą, grožį, atsakingumą...

REKLAMA
REKLAMA

Sakoma, kad „ žmogus be nuojautos, tai robotas“ . Nors savo sprendimuose vadovaujuosi analize, tačiau svarbią reikšmę sudaro intuityvi nuojauta, kurią lemia išsilavinimas, tikėjimas ir gyvenimiška patirtis. Greičiau intuicijos, o ne analitinių skaičiavimų  vedinas 1989 metais  pradėjau Sąjūdį Gargžduose ir buvau išrinktas į Aukščiausią Tarybą – Atkuriamąjį Seimą. Tuo tarpu 1999-aisiais antrąkart būdamas Seimo nariu analitinių skaičiavimų vedinas ėmiau kurti atsinaujinančios energetikos sistemą, paremtą biomasės naudojimu. Dabar, kai viena svarbiausių problemų tapo energetika, manau, kad neklydau. Šiandien gaminti šilumą, naudojant biokurą beveik 50% pigiau ir nemažiau svarbu, kad ekologiška. O etanolis (E85) Švedijos degalinėse daugiau nei  pusantro karto  pigesnis už benziną. Dirbdamas Lietuvos bioenergetikos asociacijos „Litbioma“ direktoriumi turėjau galimybę įvertinti biokuro potencialą šalyje . Dabar galiu tvirtai teigti, kad panaudojus visus biomasės bei kitus atsinaujinančios energijos  resursus galima būtų Lietuvą padaryti nepriklausomą nuo energetinių resursų tiekėjų diktato.

REKLAMA

Valstybės valdyme nėra nesvarbių dalykų. Gal todėl Seimas nesipuikuoja populiarumu, kad čia tenka spręsti tuos klausimus, kurių niekas kitas negali arba dar blogiau nenori spręsti. Tikėdamas, kad silpnesniems reikia padėti tuo pačiu manau, kad beatodairiška lengvatų sistema neskatina dirbti, todėl ypač svarbu sukurti tokią sistemą, kad žmonės galėtų kūrybiškai dirbti stiprindami save ir valstybę. Per pastaruosius metus ypač degraduojama vertybinė sistema. Blogai, kad daugeliu atvejų neteisėtai prisidengiant Europos Sąjunga,  siūlomi ir daromi sprendimai žeminantys žmoniškąjį orumą. Vieno Seimo pastangų, kaip apsaugoti asmenybę nuo patyčių ir klystkelių neužtenka. Turime veikti visi, o Seimo nariai turi būti šios veiklos priešakyje.

REKLAMA
REKLAMA

Nemažai jaunimo išvyksta į užsienį dirbti ir užsidirbti. Gerai, kai toks žmogus įgijęs žinių ir patirties grįžta į tėvynę, tačiau blogai, kai jis neranda vietos joje. Politikų tikslas užtikrinti galimybę jauniems žmonėms siekti trokštamo išsilavinimo bei gerai apmokamo darbo sudaryti sąlygas prasmingai ir įdomiai leisti laisvalaikį.

Keletas  biografijos faktų: kartu su žmona Vyda Jadvyga gydytoja –laborante, išauginome tris  sūnus: Joną, Liutaurą ir Paulių.1978m. baigiau Vilniaus Universiteto, Gamtos mokslų  fakultetą, įgydamas inžinieriaus geologo ir hidrogeologo specialybę. Pradėjus aktyvią politinę veiklą 1991m. stažavausi Švedijos Karalystės parlamente - demokratinių sprendimų rengimas ir priėmimas. 1994m. Prancūzijoje, Sarto departamente - Prancūzijos administracinis teritorinis suskirstymas, valdžių padalinimas ir decentralizacija. 1999m. JAV Kongrese- JAV demokratijos principai, centrinės bei valstijų valdžių teisės ir funkcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbo patirtis:

Nuo 1978m. iki 1990m. darbas geologinėse ekspedicijose (projektavimas ir sąmatų sudarymas, aerofotonuotraukų dešifravimas, lauko tiriamieji darbai, informacijos apdorojimas žemėlapių sudarymas). Nuo 1981m. Baltijos Jūros dugno geologinio kartografavimo vadovas. 1990-ais metais išrinktas į LR Aukščiausią tarybą-Atkuriamąjį Seimą. 1990 - 1992m. Lietuvos Respublikos Atkuriamojo Seimo narys, Gamtos apsaugos komiteto pirmininkas. 1996m. – 2000m. Lietuvos Respublikos Seimo narys. Gamtos apsaugos komiteto narys. Nuo 2001m. darbas  SPAB “Stumbras”  rekonstruojant Šilutės spirito gamyklą į etanolio gamybos įmonę. Nuo 2005m. Lietuvos biokuro gamintojų ir tiekėjų asociacijos direktorius. Šiuo metu  kartu su ekspertais atliekame mokslinį tiriamąjį darbą „Lietuvos atsinaujinančių energijos išteklių naudojimo skatinimo veiksmų planas 2010-2020m.“

REKLAMA

Kiti svarbiausi darbai:

Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės atstatymo, Kovo11-osios akto signataras.

Įstatymų, nutarimų bei kitų teisės aktų, susijusių su aplinkos apsauga iniciatorius bei autorius iš kurių svarbiausi: Aplinkos apsaugos, Aplinkos apsaugos strategijos, Nacionalinių bei regioninių parkų įsteigimo,  Mokesčių už aplinkos teršimą, Mokesčių už gamtos išteklius, Atliekų tvarkymo, Vandens, Bevariklio transporto, Biokuro ir kt.. Kalbu rusiškai, angliškai, prancūziškai. Esu paskelbęs keliasdešimt straipsnių aplinkosaugos,  demokratijos, bei atsinaujinančių energijos šaltinių temomis. Parengiau ir išleidau informacinį leidinį “ETANOLIS (naujas kuras šaliai ir piliečiams)”. Man įdomu ne tik ieškoti progresyvių naujovių, bet ir jas realiai diegti. Esu folkloro mėgėjas, stengiuosi prisidėti prie sakralinės muzikos puoselėjimo. Didžiąją laisvalaikio dalį praleidžiu gimtajame sodžiuje, gamtoje, sportuodamas, aktyviai keliaudamas, stebėdamas ir fiksuodamas natūralius bei antropogeninius procesus. Šiomis temomis esu sukaupęs informacinį fondą.

Mano rėmėjams. Vienas lauke ne karys. Tik veikdami kartu mes galime įveikti sąstingį ir biurokratinius barjerus. Jeigu Jums priimtinos mano politinės veiklos nuostatos  kviečiu jungtis bendram darbui. El. laiškai ([email protected]) tai greičiausias ir patogiausias būdas užmegzti ryšius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų