REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas ir Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius pasirašė sutartį, kuria siekiama mažinti neigiamą socialinės aplinkos įtaką vaikams, ugdyti vaikų teisinę sąmonę ir atsakomybę bei sudaryti tinkamas sąlygas vaikų socializacijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios sutarties tikslas – susisteminti tai, ką jau seniai darome. Stengsimės skatinti dar glaudesnį bendradarbiavimą su mokymo įstaigomis, rodysime dar didesnę iniciatyvą užtikrinant moksleivių bendruomenės saugumą, organizuojant įvairius prevencinius renginius“ – po sutarties pasirašymo sakė policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas.

REKLAMA

Pasak švietimo ir mokslo ministro A.Monkevičiaus, labai svarbu, kad policijos pareigūnas būtų ne baudėjas, o moksleivių ir mokytojų pagalbininkas.

Šalys sutarė skatinti bendrojo lavinimo mokyklų bendruomenes glaudžiau bendradarbiauti su teritorinėmis policijos įstaigomis organizuojant vaikų ir tėvų teisinį švietimą, sprendžiant alkoholio, psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo, smurto, nusikalstamumo prevencijos klausimus. Sutarta rengti teisės aktus ir jų projektus, reglamentuojančius vaikų teisės pažeidimų prevenciją, organizuoti mokymus pedagogams, policijos pareigūnams psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo, smurto, nusikalstamumo prevencijos srityse, vaikų teisinių žinių konkursus, viktorinas ir kitus renginius teisės ir teisėtvarkos bei saugaus eismo temomis, padedančius geriau suvokti ir įgyti teisinių žinių.

Pranešama, kad policijos pareigūnai mokyklose skleis teisines ir saugaus eismo žinias, dalyvaus steigiant jaunųjų policijos rėmėjų ir jaunųjų eismo patrulių būrelius, koordinuos jų veiklą ir teiks jiems metodinę ir praktinę pagalbą. Pareigūnai taip pat analizuos vaikų padarytas nusikalstamas veikas, vaikų daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus ir eismo įvykius, kuriuose dalyvauja vaikai bei siūlys priemones situacijai gerinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų