REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienis Lietuvos ir pasaulio biržose

Vilniaus Vertybinių popierių birža koreguojasi antra diena iš eilės. OMXV indeksas sumenko 0,45 proc. iki 422,48 punkto ribos. Bendra VVPB apyvarta siekė 2,95 mln. litų, o sandorių buvo sudaryta 581. Brangusių bei pigusių pozicijų santykis atitinkamai buvo 10/14. Aktyviausiai buvo prekiaujama TEO akcijomis, kurios nukrito 0,50 proc., apyvarta buvo 774 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar prekybos metu gana ženkliai smuko didieji JAV akcijų indeksai: Dow Jones indeksas nukrito 2,08 proc., Nasdaq – 2,03 proc., o S&P 500 – 1,96 proc. Tokį rinkų smukimą sukėlė kalbos dėl vienos didžiausių JAV draudimo kompanijos „AIG” laukiamo nuostolio. Ta proga kompanijos akcijos smuko 5,5 proc. Nuogąstavimai dėl finansų sektoriaus vakar nustelbė net ir naujienas apie pagyvėjusius namų pardavimus, kuriems atsigauti padėjo kritusios nekilnojamojo turto kainos.

REKLAMA

Europos akcijos krenta jau antrą dieną iš eilės. Vidurdienį Europos akcijų indeksas Eurostoxx 600 buvo nukritęs apie 0,7 proc., D. Britanijos FTSE 100 – 1,84 proc., o Vokietijos DAX – 0,18 proc. Negatyvią akcijų rinkos kryptį šiandien lėmė investuotojų nuotaikos dėl lėtėjančios pasaulio ekonomikos, kurias taip pat paveikė ir Vokietijos įmonių lūkesčių rodiklis, rugpjūčio mėnesį nukritęs daugiau nei buvo tikėtasi. Daugiausia nukentėjo Europos biržose listinguojamų bankų akcijos, taip kartu su krentančiomis žaliavų kainomis krito ir energetikos bei kasybos įmonių akcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar smukus JAV akcijų rinkai, šios dienos prekybos dėl metu krito ir Azijos rinkų indeksai. Kaip ir praėjusią savaitę, toliau buvo nuogąstaujama dėl finansų sektoriaus nuostolių, kurie galėtų neigiamai atsiliepti regiono ekonominiam augimui. Šiandien MSCI Asia Pacific indeksas nukrito 1,2 proc., Kinijos CSI 300 – 2,9 proc.

Antradienio prekybos metu smuko ir Japonijos akcijų rinka. Negatyvias investuotojų nuotaikas toliau palaikė susirūpinimas dėl pasaulio ekonomikos perspektyvų. Japonijos indeksai Nikkei 225 ir Topix šiandien nukrito po 0,8 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų